Αιτωλικό: Βιβλιοπαρουσίαση “Το καλοκαίρι των Αβάρων”της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου

unnamed-1

Την Πέμπτη 27/10 πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο “Το Αιτωλικό” και την Δανειστική του Βιβλιοθήκη – στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Βάσως Κατράκη – η παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου: “Το καλοκαίρι των Αβάρων”.

Ο Πολ. Σύλλογος είχε τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει την πολυβραβευμένη συγγραφέα, την οποία και ευχαριστεί θερμά που αποδέχθηκε την πρόσκλησή και φυσικά για την  παρουσία της. Ήταν μια όμορφη λογοτεχνική βραδιά, η οποία ικανοποίησε το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης του Αιτωλικού, αλλά και τους φίλους από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

H εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση της κ. Βησσαρίας Ζορμπά Ραμμοπούλου και του συγγραφικού της έργου, από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου  – υπεύθυνου της Δανειστικής  Βιβλιοθήκης, Ζωγράφου και Χαράκτη κ. Μιχάλη Κότσαρη. Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η κ. Άννα Μανθάτη, θεατρολόγος, η οποία αναφέρθηκε στην θεατρική οπτική του μυθιστορήματος, επισημαίνοντας τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια θεατρική ανάγνωση του κειμένου.

Στη συνέχεια, μέλη του Θεατρικού Τμήματος Εφήβων του Συλλόγου,, παρουσίασαν ένα Θεατρικό Αναλόγιο, δραματοποιώντας με εύστοχο τρόπο αρκετές σκηνές από το βιβλίο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, την Γιούλη Αγγελή, την Γρηγορία Γκεσούλη, την Ευαγγελία Τσίντζου και την Παρασκευή Γεωργούση, αλλά και στην δασκάλα τους την κ. Άννα Μανθάτη για την όμορφη θεατρική τους παρουσία!
Τέλος η συγγραφέας μίλησε και ανέλυσε σημαντικά θέματα που περιέχονται στο βιβλίο, σημειώνοντας πως το ιστορικό μυθιστόρημα είναι ένα δύσκολο είδος και πόσο μάλιστα όταν απευθύνεται σε μικρές ηλικίες.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, άνοιξε και επίσημα την φετινή πολιτιστική χρονιά του Πολ. & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό”. Φυσικά θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια στις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου, όπως οι παραδοσιακοί χοροί, το Θέατρο, τα εικαστικά, η χορωδία, η φωτογραφία.
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί ιδιαιτέρως το ΔΣ του Μουσείου Βάσως Κατράκη και τον πρόεδρό του κ. Π. Σταράμο για την φιλοξενία, τις εκδόσεις Κέδρος, για την άψογη συνεργασία, το βιβλιοπωλείο “Το Αλφαβητάρι” και τον κ. Γιάννη Καστανά επίσης για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο, διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο “Το Αλφαβητάρι”, οδός Γ. Σεφέρη, στο Αιτωλικό.

(φωτ. Xenia Evaggelinou)

unnamed-2

unnamed-3

unnamed-4

unnamed-5

unnamed-6