«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»: Aπαξιώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

 

 

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο – σ’  ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο που δυστυχώς από συνεδρίαση σε συνεδρίαση απαξιώνεται και χάνει πολλές φορές κάθε αίσθηση στοιχειώδους σοβαρότητας – συζητήθηκε με το ζόρι η πρόταση μας  να συμμετάσχει ο δήμος μας στην πρωτοβουλία διεθνούς εμβέλειας εθελοντικών οργανώσεων και πολιτών, ώστε το φετινό Νόμπελ ειρήνης να αποδοθεί στους νησιώτες μας.

Η πρόταση μας «ξεχάστηκε» στην ημερήσια διάταξη αν και κατατέθηκε εγκαίρως. Ακολούθως κατόπιν παρέμβασης μου με τη συνδρομή των συναδέλφων Π. Παπαδόπουλου και Θ. Μαργαρίτη, συζητήθηκε προ ημερησίας. Στη διάρκεια της συζήτησης που  διεξήχθη, ορισμένοι οι οποίοι επειδή δεν μπορούσαν ευθέως να καταψηφίσουν την πρόταση μας, φρόντισαν να την λοιδορήσουν με τη συμβολή του δημάρχου, καλυπτόμενοι πίσω από εκφράσεις όπως «Καραβάνι αλληλεγγύης». Τους θυμίζουμε πως η ίδια έκφραση χρησιμοποιείται και από την Εκκλησία μας, μιας και το παίζουν και άκρως θρησκευόμενοι…

Τελικά ψηφίσθηκε ομόφωνα και αφού δεχθήκαμε να σβηστεί η συγκεκριμένη «ενοχλητική» έκφραση. Επειδή όμως θεωρούμε δεδομένο πως θα την αφήσουν στα «αζήτητα», καλούμε τους πολίτες και τους φορείς του δήμου να την κοινωνήσουν, προβάλλοντας ταυτόχρονα το πραγματικό ουμανιστικό περιεχόμενο της Πόλης της Θυσίας και της Ελευθερίας.

Όσον αφορά τα θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου, να τονίσουμε πως εγκρίθηκαν από τη δημοτική πλειοψηφία οι φετινοί προϋπολογισμοί Νομικών Προσώπων, ενώ ακόμη για «άγνωστους λόγους» ο προϋπολογισμός του δήμου «αγνοείται». Τέλος  η νέα υπόσχεση του δημάρχου για το νερό του Αιτωλικού φέρει την «καταληκτική ημερομηνία» της 29ης  Φεβρουαρίου, διότι προφανώς λόγω δίσεκτου έτους τώρα θα έρθουν τα καλά νέα που εδώ και 1,5 χρόνο εξαγγέλλονται και διαρκώς ματαιώνονται από «υπόγειες και υποχθόνιες δυνάμεις που βάλλουν κατά του τόπου μας»!

 

Εκ μέρους

Του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

 

Καρατσόλης Παντελής