Ανάκληση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε η ΕΕΑ!

ImageHandler (14)

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SDNA, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ψήφους 4-2 αποδέχθηκε την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για εικονική μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ανακαλεί τη μεταβίβασή τους.

ΗΕΕΑ, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στην οποία υπήρξαν πολλές διαφωνίες και εντάσεις σχετικά με την καταγγελία του Ολυμπιακού, αποφάσισε με ψήφους 4-2 να την αποδεχτεί και να ανακαλέσει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, παραπέμποντας την οριστική απόφαση στο Πειθαρχικό όργανο του ΕΣΑΚΕ.

Παράλληλα, η ΕΕΑ ανακάλεσε και το πιστοποιητικό συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ουσιαστική ισχύ καθώς το συγκεκριμένο πιστοποιητικό είχε εκδοθεί για το πρωτάθλημα που έληξε. Αν πρέπει να βρούμε κάποιο νόημα στη συγκεκριμένη απόφαση, είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα με φερόμενο ως ιδιοκτήτη τον Μάνο Παπαδόπουλο.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, ενώ «λευκό» ψήφισε το μέλος, Ειρήνη Μαρούπα.

Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στην ΕΕΑ καταγγέλλοντας εικονική μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο, έναντι τιμήματος …23.000 ευρώ. Επί της ουσίας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω της καταγγελίας της ζητά τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού.

Το σκεπτικό καθαρογράφεται και θα δοθεί στη δημοσιότητα την Πέμπτη (23/7) ή την Παρασκευή (24/7).

Σε κάθε περίπτωση, την απόφαση για τον Παναθηναϊκό θα λάβει το Πειθαρχικό όργανο του ΕΣΑΚΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρει:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

sdna.gr