«Αντίο» όπως του άξιζε!

203938

Ακόμη μία φορά αναδείχθηκε πανελληνιονίκης ο Περικλής Ιακωβάκης ο οποίος με αυτόν τον τρόπο αφήνει πίσω του 22 χρόνια σπουδαίας καριέρας στους στίβους…

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Αυτή ήταν η τελευταία κούρσα της τεράστιας καριέρας του κατά τη διάρκεια της οποίας γνώρισε σπουδαίες διακρίσεις, με κορυφαίες το χάλκινο μετάλλιο το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού και το χρυσό το 2006 στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ.
Στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου διεξάγονται οι αγώνες ο Ιακωβάκης τερμάτισε σε 51.69 κατακτώντας για 16 φορά τον τίτλο (ισοφάρισε το ρεκόρ του Παπαδημητρίου) και αφήνοντας πίσω του τους Κωνσταντή (52.81), Καραουλασβίλι (53.55) και παρέλαβε το μετάλλιό του από την επί εικοσαετία προπονήτριά του, Μαίρη Σωτηρακοπούλου.

Πάντως, ακόμη και τώρα ήταν κριτικός απέναντι στον εαυτό του: «Ήταν ασυνήθιστο για μένα να μην είμαι συγκεντρωμένος πριν από την κούρσα. Λίγο ο καιρός, λίγο ότι φεύγω διακοπές αύριο, λίγο ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός… Ήταν μία χαλαρή κούρσα. Έκανα αργό πέρασμα… Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα ασχολούμαι με την επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στην συνέχεια πραγματικά δεν έχω κάτι στο μυαλό μου», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

sport-fm.gr