Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη – Σε λίγο δήλωση Τσίπρα

 

Την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασής του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές έχει σηματοδοτήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις σημερινές του κινήσεις. Από το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντάται με κορυφαίους υπουργούς, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Υπουργοί όπως ο Νίκος Βούτσης ενημερώθηκαν να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Αθήνα διότι, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, «έχουμε πολιτικές εξελίξεις».

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες, που είχε αρχίσει το μεσημέρι στη Βουλή. Μετά την ολοκλήρωσή της, μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί και σε δήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προβεί σε διάγγελμα ώρα 20:00 απόψε, δηλαδή κατά τη διάρκεια των βραδινών δελτίων ειδήσεων.

Αποχωρώντας από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε σε συνομιλητές του ότι η πιθανότερη ημερομηνία για διεξαγωγή εκλογών είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός δείχνει πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τελικές του αποφάσεις εντός της ημέρες και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις άμεσα. Ύστερα από τις χθεσινές «ιαχές πολέμου» από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα, το σιωπητήριο αμέσως μετά, διαρκεί ακόμα. http://www.protothema.gr/