Απέδρασε απ’ την Τρίπολη

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 του Αστέρα εκτός έδρας, πανηγυρίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη και το «παρθενικό» του «τρίποντο» στην Αρκαδία. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και «κλείδωσαν» τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Αστέρας, ο οποίος σπατάλησε… ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Ουάρντα.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Στο 4-2-3-1 του Βεργέτη και μπροστά από τον Κοσίτσκι, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα βρέθηκαν οι Κιτόκο, Γκοϊάν, Σανκαρέ και Γιαννούλης. Ιγκλέσιας και Χαμντανί ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Φούντας, Λανθαρότε, Μάσα συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Γιάννου.

Ίδια διάταξη επέλεξε και ο Πόντες, με τον Στεφανάκο στην εστία, τους Κουτρομάνο (δεξιά), Κέβιν μπακ και τους Παπάζογλου, Κούσα στόπερ. Μπεχαράνο, Μάκος ήταν οι δύο στον άξονα, οι Κάπελ, Ουάρντα στις πτέρυγες και ο Πάουλο σε οργανωτικό ρόλο, με τον Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Το ένα… πίσω απ’ το άλλο
Ο Αστέρας πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία και δεν άργησε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Ο Στεφανάκος στο 6′ απέκρουσε με το πόδι το κοντινό σουτ του Φούντα, ενώ ο Μάσα στο 17′ σούταρε άουτ και στο 20′ από απόσταση αναπνοής, δε βρήκε την μπάλα όπως ήθελε.

Στο 28′ ο Σανκαρέ με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και ανενόχλητος, δε βρήκε στόχο και στο 34′ ήρθε η… θεία δίκη. Ο Ουάρντα με εντυπωσιακή κεφαλιά πίσω από το πέναλτι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κοσίτσκι και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ίδια εικόνα
Στο ίδιο στιλ εκτυλίχθηκε και το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση, ο Παναιτωλικός πάσχιζε να κρατήσει το «διπλό».

Το ωραίο γυριστό του Φούντα στο 49′ έφυγε άουτ, ενώ ο Χαμντανί μόνος του στο δεύτερο δοκάρι στο 64′ δε βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα χάθηκε στο 69′, με τη μόλις άστοχη εκτέλεση φάουλ του Μάσα. Στη συνέχεια οι διάδρομοι για τα καρέ του Στεφανάκου έκλεισαν και το μόνο που άλλαξε ήταν το σκορ.

Ο Μαρκόφσκι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να μη νικήσει τον Κοσίτσκι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά ο Βιγιαφάνιες στο 95′ με κοντινό σουτ τελείωσε ιδανική αντεπίθεση και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό (64’ Μούκαμ), Σανκαρέ, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (82’ Δημούτσος), Μάσα (75’ Σκουρτάι), Λανθαρότε, Φούντας, Γιάννου

Παναιτωλικός (Πόντες): Στεφανάκος, Κούσας, Παπάζογλου, Κέβιν, Κουτρομάνος, Πάολο Κόστα, Μάκος, Ντάνι (86’ Παπουτσογιαννόπουλος), Ουάρντα (66’ Βιγιαφάνιες), Κάπελ (80’ Ρουσκουσέδα), Μαρκόφσκι http://www.novasports.gr/