«Απαιτούμε μέτρα για το χρέος!… και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018»

550_334_531836«Φωτιές» άναψε η βαρυσήμαντη αποκλειστική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews της Κυριακής με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕκαι το Ποτάμι να εξαπολύουν βολές κατά του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα και τον Βασίλη Σκουρή, αποστέλλει μήνυμα προς τους δανειστές για μείωση του ελληνικού χρέους, αλλά και των πλεονασμάτων για μετά το 2018.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όπως μάλιστα αναφέρει, ο ορίζοντας της συμφωνίας για την απομείωση του ελληνικού χρέους είναι το τέλος του έτους, ενώ προειδοποιεί «φωτογραφίζοντας» το Βερολίνο: «Σε κάθε περίπτωση, αυτό στο οποίο επιμένουμε, είναι ότι η συμφωνία είναι συμφωνία και θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλους, είτε έχουν εκλογές τον επόμενο χρόνο στη χώρα τους, είτε όχι».

«Αν το δόγμα Σόιμπλε για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και ειδικές οικονομικές ζώνες υποβαθμισμένου εργατικού δυναμικού χαμηλού κόστους δεν εγκαταλειφθεί, η Ευρώπη θα βρεθεί στα πρόθυρα της αποσύνθεσης», επισημαίνει, προβλέποντας «πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και σε δημοψηφίσματα».

Ο Αλ. Τσίπρας επιτίθεται με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των πρόωρων εκλογών που ζητά η Ν.Δ., αλλά και για θέματα όπως οι τηλεοπτικές συχνότητες, οι φορολογικές υποθέσεις επιχειρηματιών και το προσφυγικό.

Σχολιάζοντας, δε, τις αντιδράσεις για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες ημέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας