Απόστολος Κατσιφάρας: Όχι στη μεταφορά τμημάτων του Αγρινίου

unnamed (1)

«Οχι» στη μεταφορά των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών λέει με απόλυτη σαφήνεια ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Οπως επισημαίνει, η προσπάθεια όλων πρέπει να εστιαστεί στην περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Από την πρώτη στιγμή η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Πρέπει να σεβαστούμε την πόλη του Αγρινίου. Να μην κάνουμε για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Ολοι μας πρέπει να στηρίξουμε τα συγκεκριμένα τμήματα και πρωτίστως η Κυβέρνηση, με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε στην «Π» ο κ. Κατσιφάρας, ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη θέση του έναντι αυτού του κρίσιμου ζητήματος που φέρνει σε αντιπαράθεση την Πάτρα με το Αγρίνιο.Με τη δήλωση αυτή του αυτή ο περιφερειάρχης απαντά και στο δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου ο οποίος μέσω της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» τον καλούσε να πάρει θέση στο θέμα, κατηγορώντας τον για διγλωσσία.

Ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια και της Συγκλήτου και όλων των φορέων θα πρέπει να είναι η στήριξη και η ενίσχυση των τριών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής της Πάτρας (Τμήματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) που εδρεύουν στο Αγρίνιο. «Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε το αίτημα των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη παραμονής των πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή. Αν οι κτιριακές συνθήκες δεν είναι καλές να φροντίσουμε να τις βελτιώσουμε. Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε σ” ένα καλό πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου» καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας.

pelop.gr