Απόψε στο Αγρίνιο Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

p6190011
Ξεκίνησε στο Αγρίνιο λίγο πριν η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Η έναρξη έγινε στις 09.00 στην Πλατεία Δημοκρατίας και παράλληλα στο προαύλιο του Γυμνασίου του Αγίου Κων/νου. Στην Κεντρική πλατεία, το πρόγραμμα περιέχει αρχικά ελαφρά παλιά τραγούδια και στη συνέχεια ροκ συναυλία από την χορωδία και την ορχήστρα του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης. Στον Άγιο Κωνσταντίνο το Γυμνάσιο της περιοχής σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου θα παίζουν ελληνική μουσική για όλα τα γούστα.

Αύριο η γιορτή της Ευρωπαικής Μουσικής θα συνεχιστεί στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου με σύγχρονο, κλασσικό, ελληνικό και ξένο ροκ, καθώς και με έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα, ενώ αντίστοιχη γιορτή θα γίνει και στην Πλατεία του Ελαιοφύτου με παραδοσιακή μουσική και με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Βλαχερνών» και των χορευτικών τμημάτων του.

Την Κυριακή, που είναι και η τελευταία ημέρα της γιορτής, οι νότες θα γεμίσουν την Πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) με μπαλάντες και μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο, από την ορχήστρα- κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», ενώ στην Πλατεία Δημοκρατίας, υπό την παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ Γιώργου Παπαναστασίου, η Φιλαρμονική του δήμου θα παίξει ελληνική μουσική και ο τίτλος της βραδιάς θα είναι «Με την Ελλάδα ξυπνάω και Κοιμάμαι».

Όλες οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 9.00, πλην αυτής του Ελαιοφύτου που θα ξεκινήσει 18.00 και της Πλατείας Παναγοπούλου που θα ξεκινήσει στις 20.00.

Η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε «Η Γιορτή της Μουσικής είναι μια Πανευρωπαϊκή Γιορτή και είναι και αφορμή να απολαύσουμε διάφορα είδη μουσικής και να αναγνωρίσουμε το έργο που γίνεται όπου και αν διδάσκεται μουσική. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δήμος απήθυνε πρόσκληση, στην οποία υπήρξε σημαντική ανταπόκριση και έτσι διοργανώνεται το εορταστικό τριήμερο, με εκδηλώσεις σαν την σημερινή του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης της κα. Παπαδημητρίου. Ευχαριστούμε και τον κόσμο για την ανταπόκριση, μέσω της οποία δίνεται χαρά και ζωντάνια σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι πολύ σημαντικό στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε».

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ