Από τη μία γιορτή και από την άλλη συλλαλητήριο για το άνοιγμα της ΕΡΤ

αρχείο λήψης

Οι μεν σκοπεύουν να το γιορτάσουν, οι δε όμως πραγματοποιούν συλλαλητήριο. Οι «μεν» είναι η διοίκηση της νέας ΕΡΤ και οι «δε» η ΠΟΣΠΕΡΤ που θέλει δημόσια ΕΡΤ.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας την ερχόμενη βδομάδα, την ίδια ημέρα που πριν από δύο χρόνια η τότε τρι-κομματική κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ.
«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ertopen, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Ραδιομέγαρο.

Στις 11 Ιουνίου συμπληρώνουμε δύο χρόνια αγώνα και συνεχίζουμε! Διεκδικούμε την ΕΡΤ των ονείρων μας, μια ΕΡΤ ανοιχτή, δημόσια, ελεύθερη και με όλες τις δομές της».
Η απόφασή τους αυτή χαλά τα σχέδια της τωρινής κυβέρνησης που σκοπεύει εκείνη την ημέρα να διοργανώσει γιορτή στο προαύλιο της ΕΡΤ με μουσικό πρόγραμμα από τα «Μουσικά Σύνολα».

Οι εντολές μάλιστα της κυβέρνησης στην τωρινή διοίκηση είναι ότι την ίδια ημέρα, στις 11 Ιουνίου, πρέπει να ανέβει στον αέρα το σήμα της ΕΡΤ ως συμβολική κίνηση ότι μετά από δύο χρόνια «μαύρο» η ΕΡΤ είναι ξανά στον αέρα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο Μαξίμου ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν φήμες πως την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής για τις εορταστικές εκδηλώσεις κάποια μέλη της κυβέρνησης μπορεί να είναι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ήδη γίνεται… διερευνητικός έλεγχος προκειμένου να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στην πλευρά των διαδηλωτών, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να πείσουν μέλη της Ομοσπονδίας να μην γίνει συλλαλητήριο αλλά να συμμετέχει επίσημα στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ως επιχείρημα μάλιστα για τις καλές προθέσεις τους και για να πέσουν οι τόνοι χρησιμοποιούν ότι την ίδια ημέρα εκτός από το σήμα της ΕΡΤ στον αέρα θα βρεθούν πρόσωπα που είχαν αποχωρήσει από τη ΝΕΡΙΤ και που τώρα θα αναλάβουν τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της νέας ΕΡΤ. Προς το παρόν όμως οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν πέσει στο κενό αλλά αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πέσουν οι τόνοι. Ίδωμεν…!

newsit.gr