Απ. Κατσιφάρας: Δέσμευση για κατανομή κονδυλίων από το πακέτο Γιούνκερ για έργα και ενίσχυση επιχειρήσεων

Εμφάνιση Image-1.jpg

Για τις προτεραιότητες της Ε.Ε. και τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του νέου επενδυτικού πακέτου συζήτησαν κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, οι Έλληνες Περιφερειάρχες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την οποία ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα δώσει σημαντικά κεφάλαια, τα οποία θα προσεγγίσουν τα 35 δισ. ευρώ ως το 2020, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης τονίζοντας πως «η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας είναι μείζονος σημασίας για όλους τους συμπολίτες μας. Η πλήρης αξιοποίηση των ταμείων συνοχής και του επενδυτικού σχεδίου της Ε.Ε. που δρομολογήθηκε πρόσφατα, θέτοντας παράλληλα τη νομοθεσία της ΕΕ στην υπηρεσία των πολιτών, θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την τόνωση των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών».

Τα χρήματα από το πακέτο Γιούνκερ, τα οποία και δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν πως άμεσα θα δοθούν στην Ελλάδα, θα κατευθυνθούν σε έργα και προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων με μεγάλη προστιθέμενη αξία, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των δομών του δημοσίου.

«Θα πρέπει να επιταχυνθούν και οι ροές των κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα και κατ’ επέκταση και στις Περιφέρειές μας, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία και να ανοίξουν άμεσα και νέες θέσεις εργασίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα της ανεργίας που πλήττει κυρίως, τη νεολαία μας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας.

Ο Απ. Κατσιφάρας βρέθηκε στις Βρυξέλλες κατά το διήμερο 2-4 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), κατά την οποία υπήρξε και συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ για το Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρώπης («πακέτο Γιούνκερ»).