Ασαφής η απάντηση Τόσκα στον Κ. Καραγκούνη για το Αστυν.Τμήμα Εμπεσού

 

Απάντηση στην από 20-10-2015 Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κος Νίκος Τόσκας, αναφορικά με το ζήτημα της διαφαινόμενης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού.

 

Είναι καταρχήν σαφές ότι, δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση του Υπουργού για το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα του Εμπεσού. Σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο του Υπουργού, η υλοποίηση της διαδικασίας αναδιοργάνωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα γίνει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και γεωγραφικές ή άλλες ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής της επικράτειας, ενώ διευκρινίστηκε ότι, για την εξεύρεση και προώθηση των σχετικών επιλογών θα επιδιωχθεί εποικοδομητικός διάλογος με υπηρεσιακούς παράγοντες και θεσμικούς Φορείς .

 

Υπήρξε, βεβαίως, διαβεβαίωση εκ μέρους του Υπουργείου ότι, οποιαδήποτε αλλαγή στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, θα γίνει όχι με λογιστικό τρόπο και με γνώμονα την οικονομικότερη λειτουργία, αλλά, αντίθετα, την αποτελεσματικότερη δράση αυτής.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καραγκούνης, θα συνεχίσει να πιέζει τις αρμόδιες αρχές, ώστε, όχι μόνο να μην καταργηθεί, αλλά αντίθετα, να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Εμπεσού, μη αποδεχόμενος την ύπαρξη καμιάς περιοχής, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στην Αστυνομία.