Αυτή η κυβέρνηση θα υπονομεύσει οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό έργο.Tου Ιάσονα Φωτήλα

 

 

αρχείο λήψης (12)

 

«Τα παραμύθια πουλάνε» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας, στην εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση», όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης. Τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμύθιασε το λαό με αντιμνημονιακό παραλήρημα. Τον Ιούλιο το παραμύθι συνεχίστηκε αφού ο κ. Τσίπρας την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος μετέτρεψε το «ΟΧΙ» στην εφαρμογή του μνημονίου σε «ΝΑΙ». Σε αυτές τις εκλογές ζήτησε τη λαϊκή εντολή για να κάνει το αντίθετο από όσα πρέσβευε τον Ιανουάριο. Όμως, ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι τα παραμύθια τελειώνουν. Τον Οκτώβριο θα έρθουν οι θεσμοί, οι οποίοι βλέποντας ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, θα επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα.

Ο βουλευτής Αχαΐας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει τις αλλαγές που προβλέπονται στο πρόγραμμα που υπέγραψε και να θέσει τη δική της μεταρρυθμιστική πορεία. Όμως, η δική του εκτίμηση είναι ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση, σύμφωνα με τα δείγματα που έχει δείξει, θα υπονομεύσει οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό έργο.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας παραδέχτηκε ότι ήταν συντριπτική η ήττα του Ποταμιού στις εκλογές και ο επικεφαλής αμέσως πήρε την ευθύνη. Όμως, ο απολογισμός θα γίνει ήρεμα στο συνέδριο του Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι το Ποτάμι θα ασκήσει γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Θα στηρίξει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά τα δημοσιονομικά μέτρα που η κυβέρνηση θα φέρει, αυτά θα πρέπει μόνη της να τα υπερασπιστεί και να τα ψηφίσει.

Ιάσονας Φωτήλας                                                    

Βουλευτής Αχαΐας