Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Καραμανλής-Θεοδωράκης-Κατσιφάρας ζητούν έργα

5ab31f0ec0fdbdb4c0a0b41ed80a7e04_l

Σημαντικές καθυστερήσεις στη συμβασιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα –Πύργος, καταλογίζουν στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, έντεκα βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους προς τον Χρήστο Σπίρτζη και πρώτους υπογράφοντες την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Καραμανλή.

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν σε δήλωσή τους ότι παρότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε έτοιμη τη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του, προτίμησε να ακυρώσει το διαγωνισμό προχωρώντας στην κατάτμησή του έργου σε 8 κομμάτια με το «πρόσχημα» της επιτάχυνσής του και της επίτευξης μεγαλύτερων εκπτώσεων, που όπως υποστηρίζουν οδήγησε τελικά στη μειοδοσία των 3 πρώτων τμημάτων από μία και μόνο γνωστή εταιρία (σ.σ. Καλογρίτσα).

«19 μήνες μετά, αυτή είναι η πραγματικότητα με τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση και σ’ αυτό το έργο. Και δυστυχώς, σήμερα συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων και στη δημοπράτηση των υπόλοιπων τμημάτων, ενώ – το χειρότερο – δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για τη χρηματοδότηση του έργου.Τα τερτίπια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθυστερούν και βάζουν σε κίνδυνο ένα σημαντικό έργο για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας», σημειώνουν η κα Κεφαλογιάννη κι ο κος Καραμανλής σε κοινή δήλωσή τους.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ
Το φλέγον ζήτημα του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου έθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.Συνεχίζοντας τις επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, όπως έχει αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ο Απ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκηγια τις εξελίξεις.

«Η Πατρών – Πύργου είναι ένα έργο ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για εμάς είναι πολύ κρίσιμο θέμα η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούται η Περιφέρειά μας και οι συμπολίτες μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε κωλυσιεργίες, μετατοπίσεις χρονικές που βάζουν σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του έργου» σημείωσε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Και συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας: «Για εμάς Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν νοείται. Πρέπει να συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα ότι η συγκεκριμένη οδός είναι εθνικής σημασίας και κρίνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της χώρας γιατί έχει ήδη περάσει με νόμο στη Βουλή από το 2013».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως «η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της Περιφέρειας. Τα μικρά και μεγάλα έργα είναι αυτά που θα βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Είμαστε στο πλευρό του κόσμου και του Περιφερειάρχη που έχει κατορθώσει να συσπειρώσει όλη την κοινωνία σε αυτή την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για να δοθεί τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα».

Η σημερινή συνάντηση έγινε στη συνέχεια των συναντήσεων που προηγήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη Φώφη Γεννηματά, ενώ θα ακολουθήσουν και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και με τον πρωθυπουργό.

ypodomes.com