Αφεντικό στο Europa (της)!

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Θα μπορούσε να μετονομαστεί και σε… Σεβίλλη το Europa League! Η κάτοχος του τροπαίου ετοιμάζεται να το σηκώσει ξανά, καθώς θριάμβευσε απέναντι στην Φιορεντίνα (3-0) και σκέφτεται… ήδη Βαρσοβία!

Μετά από αήττητο σερί 12 αγώνων σε εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ευρώπη, η Φιορεντίνα λύγισε στο καμίνι του «Σάντσεθ Πιθχουάν» από την Σεβίλλη με 3-0. Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Ανδαλουσίας, ο Καταλανός, Άλειξ Βιδάλ (17’, 54’), που σημείωσε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στο 3ο τέρμα του Γκαμεϊρό (75’). Η Σεβίλλη θέλει να γίνει η πρώτη με δύο απανωτά Europa League, ενώ ήταν και η τελευταία που πήρε δύο απανωτές φορές το ίδιο τρόπαιο σαν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Βιδάλ είχε περάσει το 2008-09, στο δεύτερο μισό της σεζόν από τον Πανθρακικό και είχε 8 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα, αφού είχε δοθεί δανεικός στην ομάδα της Κομοτηνής, από την Εσπανιόλ Β’.

Το ματς

H Φιορεντίνα ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει καμία απ’ αυτές. Από την άλλη η Σεβίλλη, είχε διαστήματα που πίεσε την ιταλική άμυνα και στο 17’, μετά από έναν ωραίο συνδυασμό του Ρέγιες, του Βιτόλο και του Μπάκα, ο Κολομβιανός έστρωσε την μπάλα στον Άλεξ Βιδάλ που με δεξί σουτ έκανε το 1-0.

inner

Οι «βιόλα» που στο 5ο λεπτό είχαν απειλήσει με τον Μάριο Γκόμεζ που σούταρε άουτ, μετά από ωραία πάσα του Χοακίν, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 19’ με τον Ματίας Φερνάντεζ ν’ αστοχεί από πολύ κοντά μετά από νέα έξοχη ενέργεια του Χοακίν, στο 24’ με τον ίδιο παίκτη με τον Ρίκο, ν’ αποκρούει στην κλειστή γωνία και στο 25’ με τον Σαλάχ μετά από σέντρα του Τόμοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ρίκο. Στο 30ο λεπτό ο Μπριχ, δεν είδε τράβηγμα του Τρεμουλινάς στον Σαλάχ κι έτσι το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, δεν είχε τον ρυθμό του αρχικού ημιώρου, για να κλείσει με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

inner

Η Σεβίλλη στο 7ο λεπτό της επανάληψης έβαλε ακόμα πιο γερές βάσεις για την πρόκριση με το δεύτερο γκολ του Βιδάλ στο ματς, σε ένα γκολ που σίγουρα φέρει ευθύνη και ο Νέτο. Ο Βιτόλο άνοιξε δεξιά στον σκόρερ, αυτός έκανε ένα δεξί σουτ, αλλά ο Νέτο είχε ξαπλώσει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ανήμπορος ν’ αποτρέψει το 2-0. Η Σεβίλλη έμοιαζε κυρίαρχη στο ματς όσο περνούσε η ώρα, ενώ η Φιορεντίνα έμοιαζε απογοητευμένη εντελώς μετά το 2ο γκολ.

inner

Ο Έμερι φρέσκασε την ομάδα του και μετά την είσοδο τον Ιμπόρα και Γκαμεϊρό, ήρθε και το 3ο γκολ με τον Γάλλο να σκοράρει δευτερόλεπτα, αφότου μπήκε στο ματς μετά από πάσα του Τρεμουλινάς και πάσα του Βιδάλ για να κάνει από κοντά το 3-0. Ο Μπανέγκα λίγο αργότερα είχε την ευκαιρία να κάνει το 4-0, αλλά την απώλεσε, αφού έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις:

Σεβίλλη: Ρίκο, Α. Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Μπανέγκα, Βιτόλο, Μπιά (73’ Ιμπόρα), Ρέγιες (58’ Κόκε), Μπάκα (75’ Γκαμεϊρό)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαρμπόσα, Φ. Ναβάρο, Φιγκέιρας, Σουάρες

Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς (46΄Ρίτσαρντς), Αλόνσο, Σάβιτς, Γκ. Ροντρίγκεζ, Ματίας Φερνάντεζ, Μπάντελι (68’ Πιζάρο), Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Γκόμεζ (80’ Ίλισιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ταταρουσάνου, Μπασάντα, Βάργκας, Ακουιλάνι

sport-fm.gr