Α.Ε.Κ.: Νέα συνάντηση αύριο το απόγευμα για την εκλογή Προεδρείου

kathigites-aei-638x336

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20-12-2016 συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας για την συγκρότηση σε σώμα με την εκλογή Προεδρείου.

Μεταξύ των άλλων στην τοποθέτησή μας είπαμε ότι:   

…«H δράση της ΕΛΜΕ  την περασμένη χρονιά, δεν ήταν ανάλογη με το μέγεθος των προβλημάτων του κλάδου υπό το καθεστώς της  συνεχιζόμενης εδώ και 6 χρόνια βάρβαρης και ακραία αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύουν τα μνημόνια διαρκείας

 

Απαιτείται  επειγόντως ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία, νέο συλλογικό όραμα διεξόδου για τη χώρα την κοινωνία και την εκπαίδευση, νέα αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αποφασιστικοί ενωτικοί αγώνες ενάντια στη κοινωνική βαρβαρότητα και τις ακροδεξιές φωνές που υψώνονται απειλητικά στο προσκήνιο στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Θεωρούμε εκτός των άλλων βασική και κρίσιμη αδυναμία στη λειτουργία του σωματείου τη μη συμμετοχή των συναδέλφων στις γενικές  συνελεύσεις και δράσεις της ΕΛΜΕ.

Στις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις για το μέλλον του κλάδου αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης,  η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες και τα σωματεία μας.

Κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή μας σε προγραμματικό προεδρείο είναι τα εξής μεγάλα ΟΧΙ:  

  1. Στα μνημόνια, την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ και την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, Υγείας και πρόνοιας.
  2. Στην Αξιολόγηση-κινητικότητα-καθήλωση μισθού-απολύσεις
  3. Σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων Γεν. Παιδείας
  4. Στο κλείσιμο Τομέων ΕΠΑ.Λ ΟΧΙ σε μαθητεία και κατάρτιση
  5. Στην οικονομική εξαθλίωση των καθηγητών.
  6. Στην υποταγή του ευρώ και των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων
  7. Στον κυβερνητικό συνδικαλισμό

Με τη συμμετοχή, τις ιδέες και τις δράσεις μας για μια ΕΛΜΕ που ενώνει, αγωνίζεται, νικά αυτοπροταθήκαμε στη θέση του Πρόεδρου, που ήταν και η μοναδική υποψηφιότητα…..»!

 

Μετά δύο αλλεπάλληλων μυστικών ψηφοφοριών (σύμφωνα με το καταστατικό, χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία), δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ στην πρώτη συνεδρίαση, διότι όλα τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν άκυρο – λευκό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Προεδρεύον κάνοντας χρήση του καταστατικού όρισε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με το ίδιο θέμα για την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7,30 μμ.

Καλούμε τους συναδέλφους να παραβρεθούν στη νέα συνεδρίαση την Πέμπτη 22-12-2016 του Δ.Σ. και να καταθέσουν και την άποψή τους για το μέλλον του κλάδου και την καλλίτερη και αγωνιστική λειτουργία της ΕΛΜΕ.

Υ.Γ. Το ειδικότερο πρόγραμμα δράσης της ΑΕΚ θα κατατεθεί στη ειδική συνεδρίαση μετά την συγκρότηση του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ.  

 

Αγρίνιο 21 Δεκεμβρίου 2016

Κώστας Κορδάτος

Μέλος Δ.Σ Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Από την ΑΕΚ