Βαπτίζεται η μικρή πριγκίπισσα της Βρετανίας

550_334_413413

Στην ίδια εκκλησία όπου βαπτίστηκε η γιαγιά της, η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα, θα γίνει η βάπτιση της κορούλας του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι!

Η τελετή θα λάβει χώρα την Κυριακή, 5 Ιουλίου, στο ναό της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στο Σάντριγκαμ, εκεί όπου βαπτίστηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον Αύγουστο του 1961, στην εκκλησία που η βασιλική οικογένεια παρακολουθεί κάθε χρόνο τη λειτουργία του Πάσχα και στο μέρος όπου βρίσκεται το Άνμερ Χολ, ηθερινή κατοικία του Ουίλιαμ και της Κέιτ, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ανακαινίστηκε πρόσφατα. Το μυστήριο θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι, όπως και στην περίπτωση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Η Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα θα βαπτιστεί λίγες ημέρες αφότου γίνει δύο μηνών και πριν η βασίλισσα Ελισάβετ αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Σκωτία. Μάλιστα, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η επιλογή του Σάντριγκαμ για το μυστήριο δείχνει πως επιθυμία της οικογένειας είναι η τελετή να γίνει σε ακόμα πιο κλειστό κύκλο κι από την βάπτιση του πρίγκιπα Τζορτζ, που έγινε παρουσία 23 καλεσμένων.

Κατά το τυπικό, η πριγκίπισσα, που ήρθε στον κόσμο στις 2 Μαΐου, θα κάνει «μπλουμ» στην 175 ετών κολυμπήθρα «Lily Font», με νερό από τον Ιορδάνη, ενώ θα φορέσει λευκό, δαντελένιο χιτώνα, όπως έκανε ο αδερφός της τον Οκτώβριο του 2013, πιστό αντίγραφο εκείνου που φορούν όλα τα «γαλαζοαίματα» μωρά από το 1841!

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο ποιοι θα είναι οι νονοί. Θυμίζουμε, πάντως, πως η βασιλική παράδοση θέλει περισσότερους από έναν νονούς, με τον πρίγκιπα Τζορτζ να έχει επτά.

star.gr