Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 58χρονο από την Αμφιλοχία

Αμείλικτη «στάθηκε» η Δικαιοσύνη απέναντι στον 58χρονο άνδρα από την Αμφιλοχία ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για την υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5 εκατ. ευρώ και μεγάλης φοροδιαφυγής, με κέντρο την Τριφυλία. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι κάθειρξη 21 χρόνων για πλαστογραφία και συμμετοχή σε συμμορία.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, ο οποίος καταζητείτο και συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στην Αμφιλοχία απ’ όπου κατάγεται, ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρείας με έδρα τον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, η οποία στην έρευνα του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πως υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Η επιχείρηση αυτή σύμφωνα με την κατηγορία και υποτίθεται ότι εμπορευόταν φρούτα και λαχανικά στη χονδρική.
Τον Οκτώβριο του 2013 το Εφετείο Καλαμάτας καταδίκασε σε ισόβια δεσμά τους 3 από τους 5 τότε κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, ενώ ένας Φιλιατρινός καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς μετάνιωσε και επέστρεψε τα χρήματα από την είσπραξη του ΦΠΑ στο Δημόσιο. Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Κακουργιοδικείο πέρυσι τον Απρίλιο κατηγορούμενο από το Αίγιο.
Η δίκη ξεκίνησε στις 16 του μήνα και ο 58χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τους καταδικασθέντες ή ότι πλαστογράφησε τα 85 πλαστά τιμολόγια που του καταλογίζουν.

e-maistros.gr