Βγαίνουν από τον πάγο οι δημοπρατήσεις του Πάτρα-Πύργος

b8d7bec80c8c1c3e6dee3daaf8ae7569_l

Βγαίνουν από τον πάγο οι δημοπρατήσεις για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου καθώς σύμφωνα με εξαγγελία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθούν η τέταρτη και η πέμπτη εργολαβία.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης του Υπουργού στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού ενώ όπως ανακοίνωσε τα δύο αυτά τμήματα θα δημοπρατηθούν με το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια.

Επίσης πρόσθεσε πως με αυτές τις δημοπρατήσεις, θα μπορεί να ολοκληρωθεί η μελέτη ως το τέλος και να παραδοθεί ο Φάκελος Μεγάλου έργου στην Κομισιόν. Η πρόβλεψη του κου Σπίρτζη ήταν ότι τον Απρίλιο του 2017 θα έχουν υπογραφεί όλες οι εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος για να ξεκινήσουν τα έργα.

Βέβαια για να γίνει θα πρέπει να γίνουν γιγάντια βήματα καθώς θα πρέπει σε 4 μήνες να πραγματοποιηθούν 5 εργολαβίες, να περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στον ίδιο χρόνο θα πρέπει να έχει πάει ο Φάκελος Μεγάλου Έργου στις Βρυξέλλες, να έχει εγκριθεί και τέλος να υπογραφούν οι 8 συμβάσεις.

Να θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα στις 3 εργολαβίες που έχουν δημοπρατηθεί έχει μειοδοτήσει η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα.

Σχετικά με τη νότια χάραξη ο Υπουργός σημείωσε πως η αρμόδια υπηρεσία θα μας παραδώσει τη μελέτη που έχει γίνει, θα ακολουθήσει νέα διαβούλευση.

Όλες οι εργολαβίες έχουν προθεσμία ολοκλήρωσης 42 μήνες πράγμα που σημαίνει πως χωρίς να υπολογίσουμε καθυστερήσεις, ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί το 2021.

Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com