Βενετσάνα Κυριαζοπούλου: Τα τμήματα του Αγρινίου δεν λειτουργούν υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις

Φωτιές άναψε η απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά τριών τμημάτων από το Αγρίνιο

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να συζητήσει στη μεθαυριανή της συνεδρίαση το θέμα της μεταφοράς των τριών τμημάτων του, που σήμερα εδρεύουν στο Αγρίνιο, στην Πάτρα, άναψε φωτιές. Μέχρι και απειλές φέρεται να δέχτηκε η πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου από κυβερνητικό βουλευτή.

Το θέμα τίθεται στην συνεδρίαση της Πέμπτης με αφορμή ομόφωνα ψηφίσματα των τμημάτων και του Συλλόγου Φοιτητών για μεταφορά τους στην Πάτρα.
«Εμείς εξετάζουμε τα πράγματα ακαδημαϊκά. Υπάρχουν τρία εξαιρετικά τμήματα στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου τα οποία ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκεί είναι μόνον χωροθετικά» υπογραμμίζει η κ. Κυριαζοπούλου μιλώντας στην «Π».
Οπως εξηγεί η ίδια, τα τρία αυτά τμήματα δεν λειτουργούν υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος. «Δεν έχουμε εστία για τους φοιτητές μας, τα κτίρια όπου στεγάζονται είναι ενοικιαζόμενα. Οι φοιτητές είναι απομονωμένοι από την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα και είναι σαν να είναι φοιτητές δεύτερης ποιότητας. Τα μέλη ΔΕΠ που βρίσκονται εκεί είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου μας. Επομένως ακαδημαϊκά είναι απαράδεκτο να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Επιπλέον οικονομικά δεν μπορούμε να το στηρίξουμε».

Χθες το πρωί, η πρύτανις δέχτηκε σειρά τηλεφωνημάτων από φορείς της Αιτωλοακαρνανίας. Ανάμεσα σε αυτούς, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.Κώστας Καραγκούνης, που ζήτησε ένα ενημερωθεί για τις εξελίξεις και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να επιχείρησε να ελέγξει την κ. Κυριαζοπούλου για την επιλογή της να εντάξει το συγκεκριμένο θέμα στην ατζέντα της Πέμπτης. «Πρέπει να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί το θέμα αυτό με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι να δεχόμαστε απειλές επειδή ασκούμε τα καθήκοντά μας και κοιτάμε το καλύτερο για τους φοιτητές μας».

pelop.gr