Βράζει η Κατούνα και λέει ΟΧΙ στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος

-Σήμερα κιόλας εκτάκτως πρέπει να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας και να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για να μη χαθεί το Αστυνομικό Τμήμα
-Όλοι κάτοικοι λένε ΟΧΙ στο κλείσιμο του Α.Τ. Κατούνας 
 
      Αναβρασμός επικρατεί στην Κατούνα, μόλις μαθεύτηκε ότι στην Πάτρα όπου βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και τους παρουσίασε την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όπου σύμφωνα με το σχέδιο καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, το οποίο και συγχωνεύεται με αυτό της Βόνιτσας,  που μετονομάζεται σε Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας.
      Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, καθώς μια τεράστια έκταση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας,οι πρώην Δήμοι Μεδεώνος και Φυτειών  θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς αστυνόμευση, διαχέοντας στους κατοίκους αίσθημα ανασφάλειας και αφήνοντας αυτούς και τις περιουσίες τους ανυπεράσπιστους στις διαθέσεις κακοποιών στοιχείων……….
 

    Οι κάτοικοι ζητούν να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στην Κατούνα, η κατάργηση του οποίου θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση της περιοχής, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ασφάλειας και παραβατικότητας αφού μέσα σε διάστημα ενός περίπου έτους έχουν καταγραφεί αρκετές ληστείες, εκατοντάδες κλοπές, δεκάδες ζωοκλοπές, αλλά και σωρεία ποινικών παραβάσεων.
      Για όλα τα παραπάνω οι Δημότες της ενότητας Μεδεώνος ζητούν να αποσυρθεί κάθε σχεδιασμός για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας προκειμένου οι κάτοικοι να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, και απαιτούν την διατήρησή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.http://xiromeronews.blogspot.gr/