Βόμβα: Αίτημα εξαίρεσης του Γιώργου Ανδρεάδη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

ImageHandler

Να καταθέσει το πρωί της Τετάρτης (17/6) αίτημα εξαίρεσης του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», προτίθεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Οι λόγοι και η διαφωνία της δικηγορικής του ομάδας!

Έτοιμη να σκάσει είναι η βόμβα σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι προγραμματισμένο να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου την Πέμπτη (18/6), προτίθεται το πρωί της Τετάρτης (17/6) να καταθέσει αίτηση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης να εξαιρεθεί από την υπόθεση!

Πηγές αναφέρουν, πως ο λόγος που ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι νομικοί του εκπρόσωποι ενδέχεται να καταθέσουν το αίτημα εξαίρεσης, είναι επειδή θεωρούν πως κατά την ανακριτική διαδικασία, ο κ. Ανδρεάδης μεροληπτεί σε βάρος του προέδρου των «ερυθρολεύκων»!

Λέγεται, ωστόσο, ότι εντός της δικηγορικής ομάδας του κ. Μαρινάκη, υπήρξε διαφωνία για το θέμα αυτό! Συγκεκριμένα, ο εκ των δικηγόρων του, Θανάσης Βαρλάμης, φέρεται να υποστήριξε πως το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να υποβληθεί! Αντίθετα, ο έτερος δικηγόρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος, φέρεται να υποστηρίζει πως πρόκειται για μια λανθασμένη κίνηση στρατηγικής!

Σε κάθε περίπτωση και αν και εφόσον το αίτημα εξαίρεσης τελικά υποβληθεί, πρέπει να πούμε ότι κατά τη συνηθισμένη πρακτική, τα αιτήματα αυτά γίνονται δεκτά μόνο αν προκύπτει σπουδαίος και στοιχειοθετημένος λόγος!

Να τονιστεί επίσης ότι στις περιπτώσεις αυτές, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει άμεσα, πιθανόν και εντός της ίδιας ημέρας που θα υποβληθεί το αίτημα!

Αυτό πάντως που πρέπει σημειωθεί είναι ότι στις τάξεις της ελληνικής δικαιοσύνης, στη δικηγορική «πιάτσα» και σε όποιον νομικό κύκλο και αν απευθυνθεί κάποιος για να μάθει πληροφορίες, άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Ανδρεάδη, κάνουν λόγο για έναν κορυφαίο και απολύτως άμεμπτο δικαστικό λειτουργό, που ακόμα και τη συγκεκριμένη υπόθεση (της φερόμενης ως «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο) την έχει χειριστεί με αριστοτεχνικό τρόπο.

Ανεξάρτητα από το αν θα κατατεθεί το αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή από τον κ. Μαρινάκη και το αποτέλεσμα του αιτήματος αυτού, να θυμίσουμε ότι το πρωί της Τετάρτης 17/6 απολογείται ενώπιον του κ. Ανδρεάδη ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος και βαρύνεται με τέσσερα κακουργήματα: α) Συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, β) Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) Απόπειρα εκβίασης και κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δ) Δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

sdna.gr