«ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΓΕΦΥΡΑ»: Απονομή μεταξύ θάλασσας & ουρανού

 

 Εμφάνιση BPABEIO 1.jpg

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση, αφιερωμένη στην καλλιτεχνική φωτογράφιση της Γέφυρας, ήταν η σημερινή τελετή απονομής βραβείων και επαίνων σε εκείνες και εκείνους που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Γαλανόλευκη Γέφυρα», ο οποίος οργανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με αφορμή την 11η επέτειο γενεθλίων της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου.

 

Επωφελούμενη του ηλιόλουστου σαββατιάτικου πρωινού, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θέλησε να ανταποδώσει την τιμή στους ανθρώπους που τιμούν με το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον τους το μεγάλο Έργο.

Για τον λόγο αυτό, προσκάλεσε τους διακριθέντες και τους οικείους τους στον Πυλώνα Μ4, ο οποίος διαμορφώνεται ως ο εξωτερικός χώρος υποδοχής των επισκεπτών της Ζεύξης.

 

Ήταν εκεί όπου οι -Αντρέας Μιχαλόπουλος και Οδυσσέας Ξεριζωτής- εκπρόσωποι της Επιτροπής που συνεδρίασε στις 31/8,

εξήγησαν τη διαδικασία και τη λογική της αξιολόγησης, πριν δώσουν τα 3 πρώτα βραβεία και τις 3 τιμητικές διακρίσεις για δημιουργίες που ξεχώρισαν.

 

Η πλακέτα του πρώτου βραβείου, με τη βραβευθείσα φωτογραφία, ήρθε στα χέρια της κ. Νάνσυ Μάρκου, ενώ αυτές του δεύτερου και του τρίτου, πήγαν αντίστοιχα στους Νίκο Πατρώνα και Γιάννη Γιατίλη. Οι «περγαμηνές» των τιμητικών διακρίσεων απονεμήθηκαν στους Ευγενία Σπυρίδωνος (που εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα της), Νίκο Μακρυγιάννη και Χρήστο Καραγκούνη.

 

Μετά τη λήξη της απονομής, όλοι οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν «μεταξύ ουρανού και θάλασσας» στη βάση του Πυλώνα Μ4, τραβώντας κατά βούληση φωτογραφίες του φυσικού και «εργοταξιακού» τοπίου ολόγυρά τους.

Είναι σημαντικό -για την ιστορία- να αναφέρουμε ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού στελεχώθηκε από 4/5 μέλη της ομάδας «Γεφυροφωτογράφοι» (Στάθη Ζεΐνη, Αντρέα Μιχαλόπουλο, Οδυσσέα Ξεριζωτή και Νίκο Υφαντή), αφού την ημέρα της συνεδρίασης απουσίαζε στο εξωτερικό το 5ο μέλος της ομάδας (Βασίλης Αθανασόπουλος).