Γεννηματά: Φέρνετε μνημόνιο για πάντα

Συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ.Γεννηματά.

«Σήμερα γράφεται μία ταπεινωτική σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Σήμερα γνωρίζουμε με ντοκουμέντα που οδήγησε ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, η πόλωση και ο διχασμός. Η χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση των ξένων για έναν αιώνα», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε: «Και όλα αυτά γιατί; Για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους οι δανειστές. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου. Αυτή είναι η συμφωνία που φέρνετε σήμερα στη Βουλή. Άξιος ο μισθός σας. Ο άνθρωπος που θα διέγραφε τα μνημόνια με ένα άρθρο φέρνει μνημόνια για πάντα».Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε τη χώρα σε «ταπεινωτική εποπτεία» και «με τον ‘’κόφτη’’ βάζετε τη χώρα σε έναν στενό κορσέ δια βίου».

«Δεν θα χρειάζεται πια μνημόνιο. Σήμερα ψηφίζετε μνημόνιο για πάντα. Με προεδρικά διατάγματα θα λύνονται όλα. Τα σκίσατε τα μνημόνια κ. Τσίπρα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Επιπλέον σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο «προβλέπει ειδικές και άμεσες παρεμβάσεις που θα επιβάλλονται απ’ έξω και θα περιλαμβάνουν οριζόντια μισθούς και συντάξεις. Παραδίδετε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στον πλήρη έλεγχο των δανειστών με πλήρες δικαίωμα βέτο της τρόικας».