Δήλωση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη

“Σήμερα συμπληρώνονται 41 χρόνια από την 3η Σεπτεμβρίου του 1974, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος έδωσε πνοή σ’ ένα μεγάλο όραμα, αυτό της ενσωμάτωσης της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, διευρύνοντας παράλληλα το πεδίο των πολιτικών ελευθεριών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί η μεσαία τάξη και η Ελλάδα να γίνει μια χώρα με λιγότερες ανισότητες. Έπειτα το ΠΑΣΟΚ πέτυχε την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, στον πυρήνα των ανεπτυγμένων κρατών, μια κατάκτηση υψηλής γεωστρατηγικής σημασίας. Το σημαντικότερο όλων είναι, κατά την άποψή μου, ότι από την ίδρυσή του και σε όλη τη μέχρι σήμερα πορεία του, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου με μοναδικό προσανατολισμό την ικανοποίηση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

 

Αποδείχθηκε το 2010, με τον ιστορικό συμβιβασμό που κάναμε για να σταθεί η Ελλάδα όρθια, όταν αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε πολιτικές λιτότητας για να αποφύγουμε την πτώχευση, το σημείο που οδηγήθηκε η χώρα μετά την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή. Αποδείχθηκε το 2011 που παρά τις τεράστιες ιστορικές και ιδεολογικές διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ, μπήκαμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για να υπάρξει κυβέρνηση. Αποδείχθηκε σε όλη αυτή τη διαδρομή των δύσκολων χρόνων της κρίσης, μια κρίση που σάρωσε όλες τις βεβαιότητες με τις οποίες πορευτήκαμε την χρυσή εποχή της Μεταπολίτευσης που κάποιοι σήμερα εσκεμμένα προσπαθούν να απαξιώσουν.

 

Στον δρόμο προς τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό σε εθνική συσστράτευση. Σ’αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ο τόπος ταλανίζεται από τα δεινά της δημαγωγίας και του εθνολαϊκισμού και κυρίως της ασυνεννοησίας των πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ.”