Δήμος Αγρινίου:«Ακτίνα Εθελοντισμού:Στηρίζω-Θέλω-Μπορώ»

unnamed (6)

 

unnamed (7)

                                    

 

       Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Η αλληλεγγύη μεταξύ μας  είναι πιο κρίσιμη σήμερα από ποτέ και η προσωπική υπεύθυνη στάση ενεργών πολιτών και η εθελοντική συνεισφορά τους έχει ιδιαίτερη αξία αποτελώντας παρακαταθήκη  και βάση για την οργάνωση της εθελοντικής δράσης της τοπικής κοινωνίας

Ο εθελοντισμός αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας και δεν περισσεύει κανείς σε αυτήν την προσπάθεια. Στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Είναι το αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας και στην ηθική κατάπτωση των ανθρώπων, είναι το μέσο για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο με χαμόγελο, με αγάπη, με ευτυχία.

 

Οι ανάγκες των καιρών όπως είναι γνωστό έχουν δημιουργήσει ήδη ένα άτυπο δίκτυο εθελοντισμού στο Δήμο μας, που ενδυνάμωσε τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών.

 

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου ξεκινάει η οργάνωση εθελοντικού δικτύου με την  ονομασία  «Ακτίνα Εθελοντισμού».

 

Το Δίκτυο Εθελοντισμού θα δραστηριοποιείται στους τομείς:

 

 

  • Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Παιδείας
  • Περιβάλλοντος
  • Πολιτισμού
  • Αθλητισμού
  • Υγείας
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην   Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2641363537,2641363401-400.