Δήμος Αγρινίου: Eκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του γλύπτη B.Παπασάϊκα, με τίτλο «ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ»

 

    4edfe38f-76bc-4381-80bd-06ac1cb4830d 

    Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του γλύπτη Βασίλη Παπασάϊκα, με τίτλο «ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 στις 19.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) στη συμβολή της οδού Αναστασιάδη 1 με την πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

 

            Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κα.Βάσω Κυριαζάκου.

 

  Ο Βασίλης Παπασάϊκας γεννήθηκε στο Καινούριο του Δήμου Αγρινίου το 1956 από  γονείς αγρότες, τον Γιώργο και τη Θεοφανώ Παπασάϊκα. Σπούδασε σχέδιο κοντά στον Βρασίδα Βλαχόπουλο και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών από το 1974-1984.Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις  και έχει  λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Πολλά έργα του  βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και πολλά μνημειακά του έργα  κοσμούν δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα.

Η έκδοση αυτή περιέχει τριάντα σχέδια από τα παιδικά και σπουδαστικά του χρόνια μέχρι και  σήμερα με θέματα αναλόγως επιλεγμένα, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει. Τα μισά περίπου από τα σχέδια, τα σπουδαστικά δηλαδή, είναι με την τεχνική primavista, τεχνική κατά την οποία ο καλλιτέχνης – σπουδαστής απαγορεύετε να σβήσει (χωρίς σβηστήρα). Τα πιο ύστερα σχέδια είναι εικόνες προσώπων του στενού του περιβάλλοντος και τοπία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλία.

Όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί ως συνοδά στον κύριο άξονα του Βιβλίου, ο οποίος συνίσταται στην προσπάθεια του να αγγίξει για πρώτη φορά την φιλοσοφία. Είναι δηλαδή μικρά φιλοσοφικά κείμενα που πραγματεύονται τα πνευματικά βάθρα πάνω στα οποία κατά την άποψή του οφείλουν να εδράζονται οι εικαστικές τέχνες στην πατρίδα μας.