Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία , η ανασφάλεια , η ομηρία των εργαζομένων στον οδικό άξονα  Αμβρακία – Άκτιο

.

Το Δ.Σ. του  Ε.Κ.Α. καταγγέλλει για μια ακόμα φορά  στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής τη στάση της εργοδοσίας που κάθε λίγο και λιγάκι  απολύει εργαζόμενους με το πρόσχημα  ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας.

Τελευταία  θύματα άλλοι 8  εργαζόμενοι που απολύθηκαν  αυτή την εβδομάδα , και έρχονται να προστεθούν στις 150 απολύσεις  στον κλάδο της αρχαιολογίας  ,σε Ιόνια οδό και Αμβρακία- Άκτιο .

Η κατασκευάστρια εταιρεία  κοινοπραξία ( ΙΟΝΙΟΣ- ΑΚΤΩΡ)  ισχυρίζεται  ότι προχώρησε  στις απολύσεις  γιατί  το υπουργείο δεν εγκρίνει τις μελέτες για την αποπεράτωση  του έργου, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί  το 2013 ,   με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει αντικείμενο εργασίας για τους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση τα θύματα  είναι οι εργαζόμενοι  που πότε με την πολύμηνη απλήρωτη εργασία , πότε με τις απολύσεις  κ.λ.π. η ανασφάλειά τους  όλο και μεγαλώνει .

Καλούμε  την εργοδοσία και την πολιτεία να πάρουν άμεσα  τα απαραίτητα μέτρα  για την ολοκληρωτική επανεκκίνηση  του έργου. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις  και να πάνε στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι.

Όσον αφορά την κυβέρνηση , αντί οι βουλευτές  της  στο νομό να κάνουν συναντήσεις  με τους υπεύθυνους  της κατασκευαστικής εταιρείας  για να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου,  να πάρουν  την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους.

 Και συνολικά η κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει για την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της  και να δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στην εργοδοσία και στο μεγάλο κεφάλαιο , να πάρει άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση του έργου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν κάθε φορά στις ενέργειες της εργοδοσίας. Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία να οργανώσουν  τον αγώνα τους  ενάντια στις απολύσεις και να διεκδικήσουν Σ.Σ.Ε. που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι εργοδοσία και κυβέρνηση δεν είναι ανίκητοι , μας έχουν ανάγκη , τον πλούτο που  παράγουμε μας τον κλέβουν για ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό παίρνουν μέτρα με  την ψήφιση του νομοσχεδίου λαιμητόμου για την κοινωνική ασφάλιση- φορολογικό , με  το πολυνομοσχέδιο  που   αυξάνει τους έμμεσους φόρους  για τον λαό, απελευθερώνει τα κόκκινα δάνεια , ανοίγει το δρόμο  για άλλες ιδιωτικοποιήσεις και φέρνει   τον περίφημο « κόφτη» για να καλύπτουν κάθε φορά τους στόχους τους.

Η επίθεση δεν έχει τελειωμό, γι’ αυτό συνολικά  η εργατική τάξη  πρέπει να οργανώσει τον αγώνα της μαζί με τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα  για να σταματήσει  την αντεργατική  αντιλαϊκή επιδρομή που από κοινού έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο.

Με σύνθημά μας «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά , εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», προχωράμε.