Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του Prince

Το λευκό πουκάμισο που φορούσε ο Prince στην ταινία Purple Rain πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 100 χιλιάδων δολαρίων, 32 φορές πιο πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Το ιβουάρ μεταξωτό πουκάμισο σε νεορομαντικό στιλ και το ασπρόμαυρο σακάκι που φορούσε ο ποπ σταρ στην ταινία του 1984 πωλήθηκαν για 96 χιλιάδες δολάρια το καθένα σε δημοπρασία που έγινε στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Τζόι Μανταλένα από το Profiles in History, το σακάκι που είχε αρχική τιμή 6 με 8 χιλιάδες δολάρια, είχε προγραμματιστεί να πωληθεί πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του Prince τον περασμένο Απρίλιο.

Το πουκάμισο που φορούσε ο χαρακτήρας του Prince στην ταινία είχε αρχική τιμή 3 με 5 χιλιάδες δολάρια.Ο 57χρονος Prince βρέθηκε νεκρός στην Μινεσότα στις 21 Απριλίου και σύμφωνα με την έρευνα που έγινε ο θάνατος του οφείλεται σε υπερβολική δόση ενός ισχυρού παυσίπονου.

Στη δημοπρασία πωλήθηκαν επίσης ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μπότες, μέχρι το γόνατο, από την περιοδεία που έκανε ο τραγουδιστής το 1988 έναντι 17.920 δολαρίων και ένα κολιέ από διαμάντια και μαργαριτάρια που φορούσε σε ένα βίντεο κλιπ έναντι 8.320 δολαρίων.

Επίσης, πωλήθηκε για 32 χιλιάδες δολάρια ένα άσπρο πουκάμισο που φορούσε ο τραγουδιστής κατά την περιοδεία του για το Purple Rain.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα μία από τις ηλεκτρικές κιθάρες του Prince που την χρησιμοποιούσε στις συναυλίες του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 πωλήθηκε στον ιδιοκτήτη των Indianapolis Colts, Jim Irsay.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ