Δια πυρός και σιδήρου έφυγε από το «Καμπ Νου» η Ρεάλ!

192123

Όρθια, μετά την πληγή που της άνοιξε ο Σουάρες, κράτησε την Ρεάλ στο «Καμπ Νου» ο Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός ισοφάρισε 1-1 στην… εκπνοή κι άφησε την Μπαρτσελόνα να βράζει στο -6 από την κορυφή.

Και στο τέλος μιλάει ο αρχηγός! Ο Σέρχιο Ράμος βγήκε μπροστά σε ακόμη ένα ντέρμπι, που τα πράγματα ήταν σκούρα για την Ρεάλ. Αυτή την φορά θύμα του ήταν η Μπαρτσελόνα, που είδε τον στόπερ της βασίλισσας να ισοφαρίζει 1-1 στο τέλος στο «Καμπ Νου» και να την αφήνει στο -6 από την 1η θέση της La Liga.

Καλύτερη για σχεδόν μία ώρα παιχνιδιού στην Βαρκελώνη η ομάδα του Ζιντάν. Οι μπλαουγκράνα προηγήθηκαν κόντρα στην ροή με κεφαλιά του Σουάρες στο 53ο λεπτό κι από εκεί και πέρα είχαν τον απόλυτο έλεγχο κι έχασαν ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα. Οι μερένχες έπαιξαν τα ρέστα τους στο φινάλε και τελικά τιμώρησαν τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε για την αφέλειά τους με κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 90’.

Από ένα πέναλτι δεν δόθηκε στις δύο ομάδες. Πρώτα φώναξε η Ρεάλ για αντικανονικό μαρκάρισμα του Μασεράνο στον Βάσκεθ στο 3ο λεπτό και στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα για χέρι του Καρβαχάλ στο 40’.

inner

Το ματς:
Ηρεμία και clasico δεν πάνε μαζί! Τα αίματα στο «Camp Nou» άναψαν μόλις στο 3ο λεπτό, όταν η Ρεάλ φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν της δόθηκε ύστερα από μαρκάρισμα του Μασεράνο στον Βάσκεθ. Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο με την Μπαρτσελόνα να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά να μην μπορεί να βρει διαδρόμους για να πλησιάσει την περιοχή του Κέιλορ Νάβας. Το ίδιο ίσχυε και για την ομάδα του Ζιντάν, που επίσης δεν μπόρεσε να «ενοχλήσει» τον Τερ Στέγκεν.

inner

Σταδιακά ο ρυθμός στη Βαρκελώνη έπεσε γεγονός που βόλεψε την βασίλισσα, που ανέβασε τις γραμμές της κι άρχισε να βγάζει τελικές με τον Ρονάλντο να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Απ’ την άλλη πλευρά, ο Μέσι ήταν εκτός παιχνιδιού και οι «μπλαουγκράνα» ήταν κομμένοι στα δύο. Στο φινάλε του ημιχρόνου πάντως και οι γηπεδούχοι είχαν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται στον διαιτητή, που αυτή την φορά δεν είδε καθαρό χέρι του Καρβαχάλ (41’).

Ιδανικό ξεκίνημα για την Μπάρτσα στο δεύτερο ημίχρονο. Παρότι ο Λουίς Ενρίκε δεν βρήκε λύση στις ανορθογραφίες της ομάδας του, οι μπλαουγκράνα έφτασαν στο γκολ με κεφαλιά του Σουάρες στο 53ο λεπτό. Το 1-0, ήρθε κόντρα στη ροή και «σόκαρε» την Ρεάλ που έχασε τη συνοχή της και δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Αντίθετα, οι παίκτες του Ζιντάν κινδύνεψαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα, αφού οι Καταλανοί έβρισκαν χώρους στις αντεπιθέσεις και είχαν ευκαιρίες.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών η Μπαρτσελόνα έδωσε κάποια μέτρα στον αντίπαλο, όμως ο Ζιντάν δεν είχε ρέντα από τον πάγκο και η Ρεάλ «μπλόκαρε». Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου στα μετόπισθεν, αφού το παιχνίδι των μερένχες από τα δεξιά δεν είχε την παραμικρή ουσία. Στο φινάλε και με το 1-0 να διατηρείται, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδωσε όλο το γήπεδο στο αντίπαλο και η βασίλισσα προειδοποίησε δύο φορές με κεφαλιές των Ρονάλντο και Ράμος. Η τρίτη ήταν και φαρμακερή για τον Ισπανό στόπερ και αρχηγό των φιλοξενούμενων που πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την βασίλισσα κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά στο 90’.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (77’ Τουράν), Ράκιτιτς (60’ Ινιέστα), Μέσι, Νεϊμάρ (87’ Ντένις Σουάρεθ), Σουάρες

Στον πάγκο: Σίλεσεν, Αλκάθερ, Ντιν, Ουμτιτί

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρτσέλο, Μόντριτς, Κόβατσιτς (86’ Ντίας), Ίσκο (66’ Κασεμίρο), Λούκας Βάσκεθ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Ασένσιο)

Στον πάγκο: Κασίγια, Πέπε, Νάτσο, Χάμες

Διαιτητής: Κλος Γκόμεθ

Γήπεδο: Καμπ Νου

Γιάννης Σταυρόπουλος

sport-fm.gr