Δοκίμι Αγρινίου:«Xάθηκαν»; τόνοι καλαμποκιού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό;

Αποτέλεσμα εικόνας για τόνοι καλαμποκιού απ

 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί  , στους κόλπους των αγροτών και κτηνοτρόφων, στο Δοκίμι Αγρινίου από την ροή φημών,αλλά και πληροφοριών, ότι  από τις αποθήκες του συνεταιρισμού φαίνεται να έλειψαν  400 τόνοι καλαμπόκι (αξίας περίπου 100.000€),  άλλες πληροφορίες μιλούν για πολύ μεγαλύτερη ποσότητα και σωστό είναι να υπάρξει μια καθαρή απάντηση από τους υπεύθυνους ,ώστε να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο.
Το όλο θέμα  άρχισε να ανακινείται  ,πριν από μέρες, όταν   κτηνοτρόφοι , που αποθήκευαν δικό τους καλαμπόκι έναντι αμοιβής ,στις αποθήκες του συνεταιρισμού του Δοκιμίου,όπως ισχυρίζονται ,πήγαν να πάρουν κάποιες ποσότητες για να ταΐσουν τα ζώα τους κι ενημερώθηκαν ότι το δικό τους καλαμπόκι ….δεν υπήρχε στις αποθήκες.
Σε σχετικές ερωτήσεις των κτηνοτρόφων για τους λόγους για τους οποίους λείπει το καλαμπόκι οι απαντήσεις των υπαλλήλων και των υπευθύνων ήταν εντελώς αόριστες.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα,κτηνοτρόφοι θέτουν  σημαντικά  ερωτήματα:

Γιατί το δικό τους καλαμπόκι που ήταν αποθηκευμένο,όταν ζητήθηκε ,δεν υπήρχε;

Eίναι  γεγονός  ή όχι; ότι άνθρωποι του συνεταιρισμού πλησίασαν παραγωγούς καλαμποκιού και τους ζήτησαν να θερίσουν σχεδόν νωπό καλαμπόκι και  το αγόρασαν; χωρίς μάλιστα να πληρώσουν,οι παραγωγοί του καλαμποκιού  ξηραντικά και  τέλη αποθήκευσης ;

Αν έγινε…Για ποιόν  λόγο έγινε αυτό;Μήπως για να καλυφθεί η ποσότητα που ενδεχομένως χάθηκε;ή για να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για καλαμπόκι;

Υπήρξε  πρόσφατη παραίτηση υπαλλήλου του συνεταιρισμού;; και για ποιόν λόγο;;

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniotimes .gr επίκειται άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού προκειμένου να ασχοληθεί με το σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει.
Σε κάθε περίπτωση  κτηνοτρόφοι   εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμία συγκάλυψη ,εάν πραγματικά κάποιοι αφαίρεσαν ποσότητα καλαμποκιού,ζητούν να υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση κι αν υπάρχουν ένοχοι να τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη.

Από την άλλη ο αγροτικός συνεταιρισμός Δοκιμίου,οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους άμεσα ενδιαφερόμενους,αλλά και την κοινωνία, για το ακριβώς συμβαίνει και αν συνέβη όντως κάτι,πέρα από τα όρια του νόμου, να ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Σε επικοινωνία του agriniotimes.gr με τον πρόεδρο του Αγροτικού συνεταιρισμού κ.Δημήτρη Στεφανάτο , και σε δήλωσή του διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοιο ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος είχε αντιληφθεί τέτοιο θέμα θα έπρεπε να ενημερώσει επίσημα το Δ.Σ του συνεταιρισμού , κάτι που ποτέ δεν έγινε .
Μάλιστα ο κ. Στεφανάτος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι η όλη ιστορία αποτελεί” χτύπημα κάτω από τη ζώνη “εναντίον της διοίκησης του συνεταιρισμού, εν όψει  των εκλογών του Νοεμβρίου .
Τέλος επεσήμανε ότι αυτές τις ημέρες οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί παραλαμβάνουν κανονικά το καλαμπόκι τους .