Δ.Στρατούλης: Εκλογές μέσα στον Ιούλιο εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων με δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές εντός του Ιουλίου για να αποφασίσει όπως είπε χαρακτηριστικά ο «κυρίαρχος ελληνικός λαός».

«Αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στο απάνθρωπο και αποικιοκρατικό πακέτο, θα υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και αυτή είναι οι εκλογές, αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε ο Δ. Στρατούλης ότι «Τα διλήμματα των εκλογών θα είναι πολιτικά, θα είναι αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η συμφωνία ή όχι και η υπερψήφιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών για να απορρίψει αυτή τη συμφωνία και αυτό να είναι ένα μήνυμα στους δανειστές για να κάνουν πίσω».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα μια τέτοια απόφαση αλλά όπως είπε «οι εκλογές είναι μια από τις υπαρκτές δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση και το Σύνταγμα το επιτρέπει».

Σε ότι αφορά την μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ η οποία έπρεπε να πληρωθεί σήμερα, ο Δ. Στρατούλης τόνισε μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση» και ότι κατά τη γνώμη του καλώς δεν πληρώθηκε.

Όπως σημείωσε, οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας τη χώρα σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό, ενώ υποστήριξε πως οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία.

real.gr