Εγκαινιάστηκε  ο χώρος “ΟΙΚΟΘΕΝ”  το Γραφείο Πληροφόρησης   του  “Οικομουσείο    περιαστικής   περιοχής Πατρών”

 

92bc71c3-c434-4246-916a-9c3814673583

Και το όνομα αυτού “ΟΙΚΟΘΕΝ”, είναι το Γραφείο Πληροφόρησης του Οικομουσείου της Περιαστικής Περιοχής της Πάτρας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν τη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επισκεπτών, κυρίως κατοίκων των περιοχών των φορέων που συμμετέχουν στο  Οικομουσείο.  Το “ΟΙΚΟΘΕΝ”  στεγάζεται στο νεόδμητο Δημοτικό Σχολείο της Ελεκίστρας Πατρών, σκοπός του είναι η διάδοση και διάχυση των δράσεων του Οικομουσείου  και  αποτελεί  έναν χώρο  Εκπαίδευσης  κ’  ανάδειξης της Φυσικής – Πολιτιστικής Κληρονομιάς  της περιαστικής περιοχής της Πάτρας.

Το   “Οικομουσείο    περιαστικής   περιοχής Πατρών”,  στο οποίο συμμετέχουν  23 φορείς, σύλλογοι  και μικρές τοπικές  επιχειρήσεις της περιοχής μας, όπως τόνισαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, και ο Πρόεδρος  της ΑΔΕΠ Α.Ε. Ανδρέας Αντωνόπουλος, είναι ένα  δίκτυο “διαδρομών” μέσα από το οποίο η τοπική κοινωνία  θα αναδείξει τη δική της αυθεντική ταυτότητα, θα αναδειχθεί ως τόπος προορισμού για τη περιοχή και ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα  να  γνωρίσει  τη φύση, το τοπίο,  την πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά της περιοχής και τα τοπικά προϊόντα .

Ο χώρος του οποίου την διαχείριση έχει η ΑΔΕΠ Α.Ε. είναι διαθέσιμος για να τον επισκεφθούν καθημερινά,  πρωινές ώρες,  σχολεία και πολίτες, μετά από συνεννόηση με την ΑΔΕΠ Α.Ε.

Πληροφορίες στην ΑΔΕΠ Α.Ε.  (υπεύθυνος  Κων/νος Κωνσταντακόπουλος               τηλ. 2610361747  και  konstada@adep.gr )