Εδώ, είναι Αγρίνιο! Ο Παναιτωλικός υπο-Χ-ρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη γκέλα!

lount_pao

Πρώτη γκέλα για τον Παναθηναϊκό! Στο πρώτο μέρος τον έκοψε ο βοηθός, στο δεύτερο ο Στραματσόνι με τις απίθανες αλλαγές του και ο ψυχωμένος Παναιτωλικός πήρε το 0-0.
Οι «πράσινοι» πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο ήταν τραγικοί, βελτιώσαν άρδην την εικόνα τους και αντεπιτέθηκαν στο δεύτερο, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να αξιοποιήσουν μία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, κυρίως εξαιτίας της πολύ καλής εμφάνισης του τερματοφύλακα Κυριακίδη.

Ο Παναιτωλικός μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο και ο Τομανέ στο 2’ προσπάθησε να κάνει την προβολή, μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ από τον Μύγα, αλλά ο Στιλ δεν ανησύχησε.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 5’ όταν ο Λεντέσμα με γρήγορη εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Μπεργκ που από πλάγια αριστερά σούταρε με το εξωτερικό όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 7’ οι γηπεδούχοι απώλεσαν την καλύτερη ευκαιρία τους όταν ο Κούσας βρήκε τον Τομανέ στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Στιλ απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 10’ ο Κουλιμπαλί έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά προς τον Λουντ που γύρισε το σώμα και σούταρε δυνατά, με τον Κυριακίδη να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.

Εξι λεπτά αργότερα ο βοηθός Λάμπρου (Αν. Αττικής) «ανακάλυψε» οφ σάιντ τον Λουντ που έμπαινε με αξιώσεις στην περιοχή, όπως έπραξε και στο 43’ στην έξοχη κάθετη πάσα του Λεντέσμα προς τον Μπεργκ ο οποίος καλύπτονταν και ετοιμάζονταν να σερβίρει το γκολ στον Ιμπάρμπο σε κενή εστία Ο Παναιτωλικός ωστόσο είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε τόσο στο 23’ με τον Τομανέ όσο και στο 30’ με τον Κλέσιο μετά από σέντρα του εξαιρετικού Ουάρντα.

Γενικώς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο στη μεσαία γραμμή και στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στα δύο του άκρα στην άμυνα, με τους Ουάρντα και Κλέσιο να βάζουν δύσκολα σε Μέστο και Κουλιμπαλί. Η τροφοδότηση του Μπεργκ ήταν ανεπαρκής, ο Ιμπάρμπο μακριά από τον καλό εαυτό του και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές ήταν περισσότερες για τον Παναιτωλικό (5 έναντι 2 του Τριφυλλιού).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 47’ όταν ο Ιμπάρμπο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σέντραρε προς τον Μπεργκ αλλά ο Κούσας με τακουνάκι (!) έδιωξε σωτήρια. Οι «πράσινοι» αύξαναν σταδιακά την πίεσή τους και στο 59’ ο Λουντ έβγαλε τη σέντρα μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσοκάνης πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι προ του Ιμπάρμπο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το Τριφύλλι χάθηκε στο 62’. Ο Μέστο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Μπεργκ, ο Κυριακίδης έδιωξε με τα πόδια αλλά το πλασέ του Λουντ έξω από την περιοχή κόντραρε πάνω στον «κίπερ» των γηπεδούχων.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γουκάσο με πανέξυπνη μπαλιά έβγαλε τον Λουντ τετ α τετ με τον Κυριακίδη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η «καταιγίδα» του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Βιγιαφάνιες στο 67’ να παίζει το ένα-δύο με τον Ιμπάρμπο αλλά το πλασέ του κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Λουντ αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Τομανέ!

Στο 77’ ο Λεντέσμα έστρωσε με φάουλ στον Μέστο που σούταρε ωστόσο πάνω απ’ τα δοκάρια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης – Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης – Πάουλο, Μάκος – Ουάρντα (70’ Μουνιός), Φερέιρα (69’ Μαρκόβσκι), Κλέσιο (82’ Ρότσα) – Τομανέ.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί – Ζέκα, Λεντέσμα – Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες) – Μπεργκ.

sdna.gr