Εκνευρισμός στην ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη της συνάντησης Κούγια – συζυγοκτόνου

KOUGIAS

 

 

Εκνευρισμένοι εμφανίζονται οι στρατηγοί της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου της Χαλκιδικής Λέσι Κλωντ, καθώς ενημερώθηκαν μόλις χθες, Σάββατο, από τα κανάλια για την επικοινωνία που φέρεται να είχε ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας με τον καταζητούμενο.

Οι στρατηγοί εκφράζουν την απορία τους για το πώς είναι δυνατόν ο γνωστός δικηγόρος να επικοινώνησε με τον δράστη και να μην ενημέρωσε επί τόσες ημέρες τις Αρχές, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει με βάσει το νόμο. «Δεν είναι δυνατόν να σαρώνουμε όλη την Ελλάδα για να βρούμε το δολοφόνο και να σώσουμε το 5χρονο παιδί που έχει μαζί του και να μαθαίνουμε από την τηλεόραση για ένα τόσο σημαντικό ραντεβού ανάμεσα στον δράστη και έναν δικηγόρο. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και προβλέπει την ενημέρωση των Αρχών. Διαφορετικά υπάρχει η κατηγορία της απόκρυψης στοιχείων. Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε το κατά πόσο πράγματι υπήρξε μία τέτοια επικοινωνία και το κατά πόσο ο Λέσι κατάφερε να κατέβει στη νότια Ελλάδα», λέει στη Huff Post Greece στρατηγός της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο 33χρονος Λέσι ήρθε από μόνος του σε τηλεφωνική επαφή μαζί του μόλις τρία 24ωρα μετά την φρικτή δολοφονία της συζύγου του. Οι δυο τους έδωσαν ραντεβού στα Μέγαρα όπου φέρεται να κρύβεται ο Λέσι. Εκεί ο δικηγόρος υποστήριξε ότι θα τον αναλάβει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδώσει πρώτα σώο και αβλαβές το παιδί. Από εκείνο το σημείο χώρισαν, πέρασαν οι ημέρες και ο δράστης δεν επικοινώνησε εκ νέου μαζί του. Ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι το άτομο που είδε στα Μέγαρα φορούσε κουκούλα και βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναγνωρίζει αν πράγματι πρόκειται για τον Λέσι ή κάποιον εκπρόσωπό του.http://www.huffingtonpost.gr/