Εκπαιδευτικά σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών για εργαζόμενους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

untitled%ce%b4%ce%b4%ce%b4

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει στο Σχέδιο Δράσης για το έτος 2016, στις δράσεις που αφορούν στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας, εκπαιδευτικά προγράμματα-σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της Περιφέρειας, με σκοπό να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε έκτακτο ιατρικό περιστατικό.

Τα εν λόγω σεμινάρια που περιλαμβάνουν εκπαίδευση δεκατεσσάρων (14) ωρών σε τρεις ομάδες των δέκα ατόμων, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από τις αρχές Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, έγιναν ή γίνονται στις έδρες των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων:

Ι.Π. Μεσολογγίου

στο Διοικητήριο, οδός Κύπρου 1, ( 13 έως 16 Δεκεμβρίου 2016)

Πάτρα

στο κτίριο της Π.Ε. Αχαΐας, οδός Πανεπιστημίου 254, (19 έως 22 Δεκεμβρίου 2016)

Πύργος

στο Διοικητήριο, οδός Μανωλοπούλου 47, (από τη νέα χρονιά).

«Θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες να παρέχουν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι πάντα πιθανό στην καθημερινή τους ζωή να χρειαστεί να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που θα έχουν ένα ατύχημα είτε μέσα στο σπίτι, στο σχολείο, σε ένα κατάστημα, στο δρόμο, είτε στους χώρους εργασίας. Ιδιαίτερα για το τελευταίο υπήρξε πάγιο αίτημα των εργαζομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών» τόνισε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, συμπληρώνοντας πως τα σεμινάρια αυτά θα συνεχιστούν και κατά το έτος 2017.