Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας

550_334_328007

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν σήμερα επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.

Η ελληνική πρόταση εστάλη το βράδυ της Δευτέρας στους θεσμούς.

Την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνουν και ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Αργά το βράδυ της Τρίτης οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο Γιούνκερ προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα επειγόντως στις Βρυξέλλες, καθώς ο επικεφαλής της Κομισιόν είναι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα προκύψει μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις και συνομιλίες, και όχι μέσω τελεσιγράφων.

Ως συνέπεια των προσπαθειών του ίδιου του Γιούνκερ στη “μίνι” σύνοδο του Βερολίνου, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η Επιτροπή κατάφερε να επιτευχθεί προσέγγιση τόσο ανάμεσα στις θέσεις των θεσμών μεταξύ τους, όσο και μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας.

Μάλιστα, τόνισαν ότι τώρα υπάρχει μια ευκαιρία μέσα από προσωπικές επαφές και συζήτηση να υπάρξει κατάληξη και συμφωνία.

real.gr