Εκτός εαυτού ο Αντώνης Σρόιτερ: Ποιόν απειλεί με αγωγές και σφαλιάρες;

2015061720514767

Η έκρηξη του δημοσιογράφου και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, ήταν αναμενόμενη μετά από όσα έγιναν χτες. Τι ακριβώς συνέβη και έκανε τον Αντώνη Σρόιτερ να τα «πάρει στο κρανίο» όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά;

Χθες στην Βουλή, έγινε καταγγελία στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος, από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα δημοσιογράφων, τα οποία και εκπαίδευε το ΔΝΤ, για να «περνά» τις θέσεις του καταλλήλως. Επίσης συμπλήρωσε πως οι δημοσιογράφοι αυτοί, παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν, ενώ αντίστοιχα «μαθήματα» γινόντουσαν και στην Ελλάδα.

Μετά από την αποκάλυψη αυτή, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλουζήτησε να συναχθεί σχετικό αίτημα για να δοθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων, από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

Μετά από όλα αυτά, πολλοί δημοσιογράφοι επικοινωνούν με την ΕΣΗΕΑ, απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δημοσιογράφων.

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολις» μάλιστα φαίνεται να εκθέτει αρκετά ονόματα, όπως μπορείτε να δείτε στην συνέχεια:

akropoli eksofilo

Οι αντιδράσεις όπως αναμενόταν, ήταν πολλές από τα ονόματα που αναφέρονταν στο δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, το δίδυμο Καμπουράκη-Οικονομέα, ανέφερε στην σημερινή του εκπομπή: : «Θα γίνει και αγωγή και μήνυση. Αυτό είναι δολοφονική απόπειρα που γίνεται, το να σε κρεμάνε στα μανταλάκια και να σου λένε ότι υπηρετούσες το Μνημόνιο, έκανες σεμινάρια και τα’ “πιασες”. Η πλάκα έχει τελειώσει. Δεν θα τρώμε σκατά από τον όποιο κερατά. Δεν έχω περάσει ούτε απ’ έξω από γραφείο του ΔΝΤ» είπε ο Γιώργος Οικονομέας, με τον Καμπουράκη να συμπληρώνει πως «ο Ρουμελιώτης να βγει να δώσει τον κατάλογο αν τον έχει, η ΕΣΗΕΑ να επικοινωνήσει με το ΔΝΤ και με τη Βουλή, να βγάλει τον κατάλογο. Δεν μπορούν να μας βάζουν όλους σε μια γενική λίστα ότι εσείς τα αρπάζατε».

Η Μαρία Σπυράκη εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό, τι αφορά στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό για το πρόσωπο μου. Ουδέποτε συμμετείχα σε σεμινάριο ή ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΝΤ. Ουδέποτε έλαβα αμοιβή ή δώρο από εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο ζητώ από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη».

Για το τέλος αφήνουμε το status του Αντώνη Σρόιτερ, που ήταν άκρως λιτό και περιεκτικό αναφέροντας: «Υπάρχει ένα γελοίο υποκείμενο, το οποίο αυτοαποκαλείται εκδότης ενός λαθρόβιου εντύπου, που ονομάζεται Ακρόπολις. Αυτός λοιπόν έφτιαξε μία λίστα με τους δημοσιογράφους “που τα παίρνουν από το ΔΝΤ”. Επειδή τα παίρνω πράγματι, αλλά μόνο στο κρανίο, πέρα από τις αγωγές που έρχονται, του συνιστώ αν με δει να αλλάξει πεζοδρόμιο. Γιατί εκτός από αγωγές, θα μαζέψει και σφαλιάρες».

sroiter facebook

freegossip.gr