‘Ενωση Αστυνομικών Ακαρνανίας-Μετά το Πάσχα δυναμικές κινητοποιήσεις για ασφαλιστικό-φορολογικό

 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

 όπως όλοι γνωρίζετε, ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί  αμίλητη  τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις που συμβαίνουν στην χώρα μας και αφορούν στην «ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» της Κυβέρνησης με τους «Τροικανούς» ή «Θεσμούς» ή «Κουαρτέτο».

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα υπό ψήφιση σχέδια νόμου τα οποία διαπραγματεύτηκε με «ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ» η κυβέρνηση  με τους «Θεσμούς», παρουσίασε επίσημα την 26-4-2016 στην Βουλή των Ελλήνων, σε όλους τους φορείς των εργαζομένων της χώρας, τα νομοσχέδια που αφορούν στην Ασφαλιστική καθώς και την Φορολογική μεταρρύθμιση και ζήτησε τις απόψεις μας!!

Άραγε ποία άποψη να παρέχουμε και σε ποιόν?

 ‘Όταν μάλιστα  η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπ΄ όψη της ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, προ ημερών έκρινε ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με βασική αιτιολογία ότι δεν συνοδεύεται από αναλογιστικές μελέτες.

‘Όπως είναι γνωστό,  το Ελεγκτικό Συνέδριο  βάσει νόμου, καλείται να γνωμοδοτήσει για κάθε νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου.

Όμως  η Κυβέρνηση , χωρίς προφανή επιχειρήματα, ανακατεύει τους Συνταξιούχους  σε δύο ταχύτητες .

Σε αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν έως την 31-12-2014 και στους μετέπειτα συνταξιοδοτούμενους  ,όπου κυρίως στους νέους συνταξιοδοτούμενους  επιφυλάσσει μια ‘’ΕΚΠΛΗΞΗ’’  που δεν είναι άλλη από την  επιπλέον  μείωση των συντάξιμων  αποδοχών τους έως και 30%.

Και να ήταν άραγε μόνο αυτή η έκπληξη που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση!

Φ Υ Σ Ι Κ Α  Ο Χ Ι !!!

Σειρά παίρνουν πλέον και  οι συντάξεις χηρείας, όπου εάν κάποιος από ΕΜΑΣ ,χάσει την ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, η σύζυγος του και τα τέκνα του θα λάβουν μειωμένη  σύνταξη μετά το 67ο έτος ηλικίας της συζύγου.

 

 Όσο για τους εν ενεργεία συναδέλφους, η κυβέρνηση κράτησε την δέσμευση της και δεν επέβαλε καμίαΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ στους μισθούς τους.

Επέβαλε όμως ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ που θα πραγματοποιηθεί με την αύξηση των  ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολο των αποδοχών μας  και  την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

 

    Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Έφτασε  το πλήρωμα του χρόνου, όπου ο Έλληνας Αστυνομικός καλείται να  σπάσει τα ¨ταμπού ¨ και  να αποκτήσει κουλτούρα διεκδίκησης  των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του και να διαδηλώσει ΕΙΡΗΝΙΚΑ ενάντια στην καταπάτηση των κεκτημένων με αίμα και θυσίες ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του.

 

 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Μη μένετε αμέτοχοι, δραστηριοποιηθείτε και συνταχθείτε  δίπλα στην ένωση μας .Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καθοριστεί το είδος και η μορφή κινητοποιήσεων τόσο στην πόλη του Αγρινίου όσο και εκτός των τειχών.

 

 

 

«Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει»

 

 Bertolt  Brecht.

 

 

 

 

 

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                Ο                                                                             Ο

         Πρόεδρος                                                            Γραμματέας

 

 

 

ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος                                   ΚΩΣΤΑΚΗΣ Αντώνιος