Επίθεση τύπου Μπατακλάν στην Κωνσταντινούπολη

imagehandler-1

Περισσότεροι από τριάντα οι νεκτροί – Δεκάδες και οι τραυματίες – Ένας ή δύο οι δράστες – Με στολή Άγιου Βασίλη άνοιξαν πυρ κατά των θαμώνων – Η αστυνομία ερευνά τους χώρους του κλαμπ Reina καθώς πιστεύεται ότι εκεί έχει βρει καταφύγιο άτομο που πήρε μέρος στην επίθεση

Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης έχασαν τις ζωές τους στη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενώ όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Η επίθεση έγινε με μακρύκανα όπλα στην περιοχή Ortakoy. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ιατρικές ομάδες.

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο εικονίζουν θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στον δρόμο που βρίσκεται έξω από το νυχτερινό κέντρο.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο Reina στη γειτονιά Ortakoy, στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Υπήρχαν δύο επιτιθέμενοι που εμπλέκονται, σύμφωνα με το NTV, αλλά αντικρουόμενες αναφορές μιλούν επίσης για έναν μοναχικό ληστή.

Οι ένοπλοι ήταν ντυμένοι Santa Claus ρούχα, κρατώντας «μακρά όπλα» αυτόπτης μάρτυραςστα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον νέων που διασκέδαζαν, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς. Ένας από τους ενόπλους φέρεται να έχει αναζητήσει καταφύγιο σε γραφείο αθλητικού συλλόγου.

protothema.gr