Επίσκεψη Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού

Με αργούς ρυθμούς προχωρά η Ιόνια

Επίσκεψη στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, του πιο σημαντικού οδικού άξονα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα πραγματοποίησε χθες 26/82015, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεναγήθηκε σε όλο το μήκος του έργου (45χλμ) από το Αντίρριο έως και τον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου κ. Χουχουρέλο για την πορεία του αλλά και για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις εν εξελίξει απαλλοτριώσεις και την αρχαιολογία. Ο κ. Χουχουρέλος υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του έργου βρίσκεται στο 60% αλλά στην παρούσα συγκυρία προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω της έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων για την ολοκλήρωση και την παράδοσή του στην κυκλοφορία.

«Η σύνδεση της πρωτεύουσας με τα μεγάλα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπως και με τα Ιωάννινα και την Εγνατία Οδό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα ωφελήσει την τοπική οικονομία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στο άνοιγμα νέων θέσεων απασχόλησης.» επεσήμανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε επίσης, τις σήραγγες της Κλόκοβας και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο μηχανικό του εργοταξίου για την πορεία του έργου.

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Ηλία Χουχουρέλο για την εκτενέστατη ενημέρωσή μου όπως και τον κ. Μαλανδράκη, που για έξι ώρες με ξενάγησαν σε κάθε γωνιά αυτού του μεγάλου έργου που θα βγάλει την Περιφέρειά μας από την απομόνωση. Τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Η συμβολή τους στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη του τόπου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.»