Επίσκεψη Κουρουμπλή στο νοσοκομείο Αγρινίου.Κρίσιμα προβλήματα ζητούν λύση(φωτο)

Εμφάνιση IMG_7785.JPGΕμφάνιση IMG_7787.JPGΕμφάνιση IMG_7796.JPG

 

 

Σειρά κρίσιμων θεμάτων που ταλανίζουν το νοσοκομείο Αγρινίου ,και έχουν προκαλέσει τη δυσλειτουργία του αλλά και θέτουν σε επισφάλεια ακόμη και ανθρώπινες ζωές ,έθεσαν σήμερα στον Υπουργό Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή ,ιατροί,καθώς και εκπρόσωποι του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ,κατά την επίσκεψή του  στο νοσοκομείο .
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείου του διοικητή κ. Βλάχου,ο οποίος τελεί υπό παραίτηση εδώ και μήνες…και παρουσία του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ζαμπάρα ,ο κ.Κουρουμπλής άκουσε να περιγράφονται  με δραματικό τρόπο το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας,η οποία λειτουργεί στα όρια των γιατρών(μόνο τέσσερις γιατροί,εκ των οποίων δύο μόνο μόνιμοι),το μεγάλο ζήτημα της Καρδιολογικής Κλινικής (ζητήθηκε η προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων της κλινικής),η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και χρήματα που οφείλονται από εφημερίες.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν οι ελλείψεις των ιατρών και με βάση τον οργανισμό φτάνουν τους 18 και κατά τον κ.Κουρουμπλή θα καλυφθούν μέσα στον Σεπτέμβριο πέντε  θέσεις επικουρικών γιατρών (ολοκληρώνεται η προκήρυξη )εκ των οποίων οι δύο όπως έγινε γνωστό θα είναι καρδιολόγοι ,ενώ δεσμεύθηκε ότι από τις υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν οι περισσότερες (μετά βέβαια από τις εκλογές)μέσω των θέσεων που εγκρίθηκαν πρόσφατα και για τις οποίες θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Σε ότι αφορά τις ελείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό ζητήθηκε να καλυφθούν από μετατάξεις που είναι στη διαδικασία η έχουν ολοκληρωθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση υπάρχει ένα έλλειμα 15000€ μηνιαίως για την κάλυψη των εφημεριών ,για το οποίο ο κ.Κουρουμπλής έδειξε να μην το γνωρίζει κι άφησε αιχμές για τη διοίκηση η οποία όφειλε να τον ενημερώσει γιατί όπως είπε θα είχε λυθεί.Μάλιστα ,έγινε γνωστό ότι υπάρχει ποσό κατατεθειμένο στην τράπεζα ,που δεν εκταμιεύθηκε για γραφειοκρατικούς λόγους με ευθύνη της διοίκησης,μιας και δεν προχώρησε σε τροποποίηση του προυπολογισμού.
Το παραπάνω θέμα καθώς και η ορατή έλλειψη επικοινωνίας της διοίκησης με το Υπουργείο προκάλεσαν τα δυσμενή σχόλια των εργαζομένων προς τον κ.Βλάχο.