Επίσκεψη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας

unnamed-10

Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ζαχαροπούλου Αδαμαντία και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού, Κωσταριάς Δημήτρης, προσκαλεσμένοι του Βουλευτή Μειονοτικών Θεμάτων της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης, Λαοκράτη Κοράνη.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος βρέθηκαν στην Ουγγαρία την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο Ανοιχτό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου «IRIS –Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας».

Ο κ. Κοράνης ενημέρωσε εκτενώς τους εκπροσώπους της Π.Δ.Ε. για τις λειτουργίες του κοινοβουλίου, καθώς και για την συμμετοχική διαδικασία που αφορά την Ελληνική μειονότητα σε αυτό. Αναφέρθηκε δε και στους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με την Π.Ε Ηλείας και τον Δήμο Ήλιδας και βέβαια εξέφρασε την βούλησή του για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών στο μέλλον.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 10.000 και να ενημερωθούν για τις συνθήκες διαβίωσης τους στην Ουγγαρία.