Επανέρχεται η δημοτική αστυνομία και η ελεγχόμενη στάθμευση από τον ερχόμενο μήνα στο Αγρίνιο

apo-ton-ioynio-elegchomeni-stathmeysi-agrinio

Θέμα χρόνου είναι η επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, ήδη έχει ψηφιστεί το ΦΕΚ για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ προ ημερών ψηφίστηκε και το σχετικό νομοσχέδιο. Στο Αγρίνιο, αναμένεται να επιστρέψουν και να στελεχώσουν την δημοτική αστυνομία, της οποίας τα καθήκοντα θα είναι μόνο ο έλεγχος της στάθμευσης των αυτοκινήτων και των κοινόχρηστων χώρων, από τα δεκαέξι άτομα που υπήρχαν στην υπηρεσία στο παρελθόν μόνο τα εννιά.

Αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάποια καθυστέρηση, αν και όλα τα ουσιαστικά ζητήματα έχουν λυθεί με τον τρόπο που προβλέπεται, ώστε να μην δημιουργηθούν κολλήματα, αναμένεται στις αρχές Ιουνίου η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο να είναι πραγματικότητα. Στην παρούσα φάση, το μόνο που εκκρεμεί για την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας στην πόλη είναι το θέμα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να συζητηθεί. Παράλληλα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γίνονται οι απαραίτητες συζητήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην δημιουργία πλάνου δράσης των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας. Οι αρμόδιοι, λόγο και της πρότερης εμπειρίας τους, ξέρουν πως τα εννιά άτομα είναι αρκετά για να επιτελέσουν έργο στο κέντρο της πόλης. Οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που υπάρχουν στο Αγρίνιο είναι εξακόσιες και πρέπει να υπάρχει συντονισμός για τον αποδοτικότερο έλεγχο.

Κατά το διάστημα που η δημοτική αστυνομία είχε επισήμως και πανελλαδικά διακόψει την λειτουργία της, πολλοί ήταν οι δήμοι ανά την Ελλάδα, που υπέγραψαν συμφωνίες με τις κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, ώστε τον ρόλο των δημοτικών αστυνομικών να τον αναλάβουν οι υπάλληλοι της τροχαίας και ταυτόχρονα η εκάστοτε υπηρεσία της τροχαίας να εισπράττει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που τις αναλογούσε. Στο Αγρίνιο, αν και υπήρξαν οι απαραίτητες συζητήσεις δεν κατέστη δυνατό να γίνει αυτό λόγω λειψανδρίας της τροχαίας αλλά και εξ αιτίας των πολλών ωρών που απαιτούσε η πρωινή και η απογευματινή  αστυνόμευση.

Σκοπός με την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας και της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο, είναι να υπάρξει τάξη και αποφυγή κυκλοφοριακών «εμφραγμάτων» στο κέντρο της πόλης, όπως συχνά πυκνά συμβαίνει σήμερα. Υπενθυμίζουμε πως όταν η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πόλη, πολλοί ήταν οδηγοί που την περίμεναν ως λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης γενικότερα, αλλά εξίσου πολλοί ήταν και αυτοί που δυσαρεστήθηκαν.

Στην πορεία η ελεγχόμενη στάθμευση είχε πολύ θετικά για την πόλη, σε βαθμό μάλιστα που με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την επαναφορά της ελεύθερης στάθμευσης το πρόβλημα  του παρκαρίσματος στο κέντρο δημιουργήθηκε ξανά.

Κων/νος Χονδρός  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ