Επικαιροποιήθηκε το Καλλιεργητικό Πλάνο Αμπελουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

unnamed (1)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε. προχώρησε στην πρώτη (1η) επικαιροποίηση του Καλλιεργητικού Πλάνου, που αφορά στην αναβάθμιση των στοιχείων Φυτικής Παραγωγής και συγκεκριμένα του τομέα της Αμπελουργίας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειάς μας, με σκοπό την αναζήτηση στοιχείων και καινοτομιών που θα εμπλουτίσουν με νέα πληροφορία και γνώση όλους τους εμπλεκόμενους και απασχολούμενους με την πρωτογενή παραγωγή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαχειρίζεται το Καλλιεργητικό Πλάνο ως μια «διαδραστική σχέση» μεταξύ γνώσης, πληροφορίας, καινοτομίας με την πράξη και την εφαρμογή. Κάθε φορά, λοιπόν, που θα προκύπτει κάτι αξιόλογο προς διερεύνηση για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, αυτό θα προβάλλεται από το Καλλιεργητικό Πλάνο.

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των αρμόδιων Υπηρεσιών της, είναι η αμέριστη στήριξη του πρωτογενή τομέα οδηγώντας τον – με όσα κατάλληλα εργαλεία διαθέτει – στο δρόμο της ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την εξωστρέφεια.

Το Καλλιεργητικό Πλάνο βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/epixeirisiakos-sxediasmos-protogeni-tomea/item/1326-kalliergitiko-plano-perifereias-dytikis-elladas.html