Επιστολή σε Συναδινό για την επιχορήγηση των Ποδοσφαιρικών Γηπέδων του Δήμου Πατρέων

139

Επιστολή στον Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, με θέμα την οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των δαπανών των ποδοσφαιρικών γηπέδων της Πάτρας και αίτημα συνάντησης, απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή των Δημοτικών Ποδοσφαιρικών Γηπέδων του Δήμου Πατρέων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Γενικέ,

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  μαζική συγκέντρωση Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων, αθλητών, προπονητών, φιλάθλων, εκπροσώπων Δημοτικών Παρατάξεων και φορέων του αθλητισμού  με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου, με θέμα «την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών  των αθλητικών  εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Δήμος Πατρέων και την οικονομική συμβολή της Κυβέρνησης και της Γ.Γ.Α.».

Η Δημοτική Αρχή  καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να τα διατηρήσει σε ανεκτό επίπεδο λειτουργίας, χρησιμοποιώντας το εργατικό δυναμικό της και πόρους από το Δημοτικό προϋπολογισμό.

Η απαγόρευση προσλήψεων των υπαλλήλων που απαιτούνται και η συνεχή μείωση της γενικής κρατικής χρηματοδότησης  δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία τους. Στα 6 Δημοτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα (εκ των οποίων τα 4 διαθέτουν πλαστικό τάπητα και τα 2 φυσικό χλοοτάπητα), τα οποία χρησιμοποιούνται και από τις ακαδημίες των ομάδων (παιδιά άνω των 8 ετών), διεξάγονται οι προπονήσεις 50 ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας (στην αγωνιστική χρονιά 2015-2016 διεξήχθηκαν περίπου 600 αγώνες).

Οι δαπάνες λειτουργίας – επισκευών και συντηρήσεων των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου από το Δημοτικό προϋπολογισμό για το 2015-2016 και προσέγγισαν τις 100.000 (μόνο για την ΔΕΗ 25.000€).

Εκ των πραγμάτων δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των γηπέδων για το προσεχές αγωνιστικό έτος, αφού ο Δημοτικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει εκ νέου το τεράστιο αυτό οικονομικό βάρος, αλλά και οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν την δυνατότητα να συνδράμουν οικονομικά.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, θεωρώντας επιτακτικά αναγκαίο να συμβάλετε οικονομικά στην αντιμετώπιση  του οξύτατου οικονομικού προβλήματος.

 Αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής Δημοτικών Ποδοσφαιρικών Γηπέδων και των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και της Ε.Π.Σ. Αχαΐας είναι να καλύψετε ένα μέρος του οικονομικού κόστους των δαπανών που  απαιτούνται για την λειτουργία των Δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων (άνοιγμα- κλείσιμο, καθαριότητα, έλεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, επισκευών κ.λπ.).

Είμαστε στην διάθεση σας για τυχόν πληροφορίες και απαιτούμε άμεσα με δική σας πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε συνάντηση για περισσότερες διευκρινήσεις».