Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλων Πατρών

185003

Την δεύτερη νίκη του στην φετινή Basket League πέτυχε ο Απόλλων Πατρών, 92-66 εντός έδρας τον Κόροιβο Αμαλιάδας που έμεινε στο ένα ροζ φύλλο μετά από επτά αγωνιστικές.

Κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με επιθετική πολυφωνία που θα ζήλευαν και ομάδες… Ευρωλίγκας, ο Απόλλων Πατρών επέστρεψε στις νίκες μετά από τρείς αγωνιστικές, επικρατώντας 92-66 του Κόροιβου Αμαλιάδας, που παρέμεινε με μόλις μία νίκη μετά και την 7η αγωνιστική της Basket League.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Κώστα Μέξα (σ.σ. είχε για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Ντούβνιακ) οι Μπάβτσιτς, Καλινόσκι και Κόμπινς, την ώρα που για τους φιλοξενούμενους που απογοήτευσαν για ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, πάλευε μόνος του ο Μπράουν.

Το ματς:

Ο Κόροιβος έκανε δυναμική είσοδο στο ματς και έξι λεπτά μετά το τζάμπολ, προηγήθηκε 16-9 χάρη στον επιθετικό οίστρο του Μπράουν. Οι φιλοξενούμενοι ανανέωναν κατοχές με επιθετικά ριμπάουντ και ήταν πιο δημιουργικοί. Το +7 (22-15) διατηρήθηκε υπέρ τους και στο τέλος του δεκαλέπτου, καθώς ο Αμερικανός είχε βρει στηρίγματα και στον Μιλουτίνοβιτς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους και χάρη στους Μπάβτσιτς και Καλινόσκι που έκαναν άνω κάτω τα αμυντικά συστήματα των παικτών του Καλαμπάκου, προηγήθηκαν 38-33 με επί μέρους 23-11, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Τα προβάδισμα του Απόλλωνα αυξήθηκε στο +8, (48-40) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με καλάθια του Χίκι, αλλά ο Κόροιβος με τους Μιχάλογλου και Γκότσερ ισοφάρισε σε 48-48, στο 24΄. Η συνέχεια ανήκε εξ’ ολοκλήρου στους γηπεδούχους, που με επιθετικό πλουραλισμό και τον Χίκι να μπαίνει στην εξίσωση και τον Τσιάρα να δίνει λύσεις, πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο με +13, (68-55), έχοντας για μία ακόμα περίοδο εξαιρετικές αντιδράσεις στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι με επιθετικό πλουραλισμό, εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (σ.σ. κοντά στο 70%) και δημιουργία, έφτασαν στο 82-57 (+25), πέντε λεπτά πριν το φινάλε, με τον Κόροιβο απλά να υπάρχει στο παρκέ χωρίς να έχει την παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με τον Απόλλωνα στο +26, αφήνοντας υποσχέσεις με την εμφάνισή του για το μέλλον.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 42-40, 68-55, 92-66.

Απόλλων Πατρών (Μέξας): Κόμπινς, Χίκι, Ράσελ, Κουζέλογλου, Καλινόσκι, Βεργίνης, Ντούβνιακ, Διαμαντάκος, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς, Τσιάρας.
Κόροιβος Αμαλιάδας (Καλαμπάκος): Μπράουν, Μιλουτίνιοβιτς, Γκότσερ, Σπυριδωνίδης, Χολ, Μιχάλογλου, Βαν Όστρουμ, Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας.

Νίκος Ζέρβας

sport-fm.gr