Επιτυχημένη η παρουσία του δήμου Αμφιλοχίας στη 4η διοργάνωση της τριπλής Έκθεσης για το κρέας και τη γαλακτοκομία

 

Επιτυχημένη η παρουσία του δήμου Αμφιλοχίας στη 4η διοργάνωση της τριπλής Έκθεσης για το κρέας και τη γαλακτοκομία (4η Διεθνής Έκθεση Κρέατος & Προϊόντων Meat Days, 3η Έκθεση Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας Dairy Expo, 2η Διεθνής Έκθεση τροφίμων & βιομηχανικής ψύξης Frozen Food) στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, 7-9 Νοεμβρίου 2015.
Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η παρουσία του δήμου Αμφιλοχίας στις εκθεσιακές διοργανώσεις της o.mindcreatives στο METROPOLITAN EXPO υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η παρουσία του δήμου πλαισιώθηκε από τους τοπικούς μας παραγωγούς που είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους διευρύνοντας τις ευκαιρίας διείσδυσής τους σε νέες αγορές.
Εκ μέρους του δήμου συντόνισαν την παρουσία στην Έκθεση ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χούτας και η συνεργάτης του δημάρχου Ειρήνη Ζώβα ενώ στην Έκθεση συμμετείχε με διπλή ιδιότητα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Αμφιλοχίας Απόστολος Γώγολος ο οποίος παρουσίασε τα προϊόντα του «Ζυμαρικά Αμφιλοχίας». Οι υπεύθυνοι του δήμου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους επαγγελματίες των περιπτέρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης που μαζί με το δήμο Αμφιλοχίας ήταν οι μόνοι φορείς της αυτοδιοίκησης με συμμετοχή στην Έκθεση.
Εξάλλου από κοινού με τους επαγγελματίες της Αμφιλοχίας μπόρεσαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στη 3η επιστημονική ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου με πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις (νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή ασφαλών γαλακτοκομικών προϊόντων, ελληνικό σήμα και προϊόντα ονομασίας προέλευσης –ΠΟΠ-, εκπαίδευση και κατάρτιση ενός σύγχρονου τυροκόμου, μελέτη της βιωσιμότητας μικρών γαλακτοκομικών μονάδων κ.α.). Η πρωτοβουλία του δήμου αποσκοπεί στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων σε μια δυσμενή οικονομική περίοδο που δοκιμάζει τις αντοχές των τοπικών επιχειρήσεων. Άλλωστε ο στρατηγικός του προσανατολισμός του δήμου Αμφιλοχίας κινείται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παραγωγής.
Συνολικά η παρουσία του δήμου απέσπασε θετικά σχόλια ενώ ενισχύθηκε και με το αναλυτικό αφιέρωμα του περιοδικού Dairy για τη γαλακτοκομία τη τυροκομία και την κτηνοτροφία (τ.1, Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015) στο οποίο φιλοξενείται συνέντευξη του δημάρχου Απόστολου Κοιμήση με τίτλο «Αμφιλοχία: ‘Γόνιμο’ περιβάλλον επενδύσεων, ανάπτυξης και απασχόλησης».
Όπως τονίζει ο διοργανωτής της Έκθεσης – Managing Director o.mind Creatives και εκδότης κλαδικών περιοδικών Θεόδωρος Δημητριάδης στο χαιρετισμό του στον Κατάλογο της Έκθεσης «σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι πράξεις εξωστρέφειας, όπως είναι η συμμετοχή σε μια κλαδική έκθεση, δεν γίνονται με την ίδια ευκολία που γίνονταν παλαιότερα. Πλέον ένας επιχειρηματίας δεν ρισκάρει εύκολα και επιλέγει μετά από ενδελεχή και μακροχρόνια έρευνα, να συμμετέχει σε γεγονότα που μόνο όφελος μπορούν να του προσφέρουν».
Πράγματι οι επαγγελματίες της περιοχής μας που συμμετείχαν στην Έκθεση κέρδισαν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των άλλων εκθετών. Το περίπτερο του δήμου Αμφιλοχίας σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα και τα φημισμένα μας προϊόντα κυριολεκτικά κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Αναλυτικά στο περίπτερο του δήμου Αμφιλοχίας φιλοξενήθηκαν οι επαγγελματίες:
Ν.Νάκας & Υιοί ΟΕ Τυροκομικά που εξέφρασαν την παράδοση εξήντα χρόνων στην παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, ΠΟΠ, πεκορίνο, κεφαλοτύρι, επιτραπέζια ξηρή μυζήθρα, ανθότυρο-Πιστοποιήσεις ISO 22:000 και GFSI – Agrocert για την κεφαλογραβιέρα) με τα νεότερα μέλη της επιχείρησης -τρίτη γενιά- να συνεχίζουν με ιδιαίτερη επιτυχία την οικογενειακή παράδοση.
Καρούσος Σταύρος ΑΕ Τυροκομικά (1930) τα προϊόντα του οποίου (κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ Αμφιλοχίας, γραβιέρα, σκληρό τυρί, πεκορίνο) έχοντας αποσπάσει ευρωπαϊκές διακρίσεις (Χρυσό Βραβείο Γεύσης για την κεφαλογραβιέρα το 2007 και Αργυρό Βραβείο Γεύσης για την γραβιέρα το 2009) επιβεβαίωσαν τη διαχρονική ποιότητα τους (πιστοποιήσεις HACCP και ISO, Agrocert).
Τυροκαμ ΑΒΕΕ Μπουτσόλης Δημήτριος Τυροκομικά που τα ποιοτικά του προϊόντα είναι ήδη γνωστά στις αγορές. Το παραδοσιακό τυροκομείο ΤΥΡΟΚΑΜ ΑΒΕΕ παρασκευάζει γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο Αμφιλοχίας, κεφαλοτύρι, μυζήθρα ξερή και επιτραπέζια, φρέσκο ανθότυρο. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής σε συνδυασμό με το άριστα εκπαιδευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό της προσφέρει στην ΤΥΡΟΚΟΜ ΑΒΕΕ την δυνατότητα να παράγει και να εμπορεύεται τυροκομικά προϊόντα τα οποία ικανοποιούν στο μέγιστο βαθμό τις απαιτήσεις ποιότητας και τις ανάγκες των πελατών της και είναι πλήρως συμμορφούμενα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.
Στεργιάννη Δήμητρα Παρασκευή Γαλακτοκομικών ‘Τζίφρης’ που λειτουργεί από το 2010 έχοντας καταφέρει να αναπτύξει ένα ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων σε Αττική, Αγρίνιο, Άρτα, Λευκάδα, Γιάννενα και σε όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η δημοφιλία των προϊόντων όπως γιαούρτι, κρέμες με γεύση βανίλια σοκολάτα, ρυζόγαλο, ξινόγαλο, στραγγιστό γιαούρτι και τσαλαφούτι φάνηκε και στην Έκθεση.
Με μια αισθητικά άψογη παρουσία τα προϊόντα της Krikellos Olives κέρδισαν θετικά σχόλια και εντυπώσεις. Οι ελληνικές ελιές (μαύρες, πράσινες, καλαμών) η πάστα ελιάς και το ελαιόλαδο σε συσκευασίες διεθνών προτύπων απέσπασαν τα συγχαρητήρια για την ποιότητα και τη γεύση τους. Τα προϊόντα της Krikellos Olives έχουν ήδη διεισδύσει σε εστιασμένες αγορές με πολλές ακόμα δυνατότητες.
Ζυμαρικά Αμφιλοχίας Απόστολος Γώγολος. Τα προϊόντας της νέας επιχείρησης της πόλης μας (τραχανάς, χυλοπίτες, λαζανάκι, χυλοπιτάκι, βίδες, ταλιατέλες, παπαρδέλες, ριγκατόνι) είχαν θετική υποδοχή σε ένα κλάδο –των παραδοσιακών προϊόντων- που θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους.
Σημειώνεται ότι το περίπτερο του δήμου Αμφιλοχίας επισκέφθηκε την τελευταία ημέρα της Έκθεσης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος συνοδευόταν από τον Θεόδωρο Δημητριάδη ενώ την πρώτη ημέρα της Έκθεσης το περίπτερο επισκέφθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτριος Κωνσταντόπουλος ο οποίος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι και τις τρείς ημέρες τις Έκθεσης στο περίπτερο βρέθηκαν πολλοί συνδημότες μας.
Εκ μέρους του δήμου Αμφιλοχίας εκφράστηκαν ευχαριστίες στον κ.Θεόδωρο Δημητριάδη του οποίου η αρωγή στην άρτια παρουσία στην Έκθεση υπήρξε καταλυτική. Σημειώνεται ότι ο κ.Θ.Δημητριάδης είναι δημότης Αμφιλοχίας.
Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης στον κ.Παναγιώτη Μαρκέτο διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Dairy για την εποικοδομητική συνεργασία στα πλαίσια της προβολής του δήμου.
Συνολικά, η παρουσία του δήμου Αμφιλοχίας και των επαγγελματιών καταγράφηκε για ακόμη ένα λόγο ως θετική, για την εγκάρδια υποδοχή επισκεπτών και εκθετών που επισκέφθηκαν το περίπτερο και δοκίμασαν τα προϊόντα μας.