Ζήτημα αποπομπής Δημ. Καμμένου, ώρες μετά την ορκομωσία

Χειρότερα έκανε τα πράγματα η ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν από λίγες ώρες, ο άρτι ορκισθείς υφυπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Καμμένος. Η επιλογή του για το κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε σάλο λόγω του βεβαρυμένου διαδικτυακού του παρελθόντος, το οποίο και χαρακτηριζόταν από μπαράζ αντισημιτικών και ομοφοβικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, αυτό που ενδέχεται να κρίνει την τύχη του είναι η επιλογή του, το μεσημέρι, να αρνηθεί την πατρότητα των μηνυμάτων και να τα αποδώσει σε συνεργάτες ή hackers.

Παρέμβαση Τσίπρα

Προ ολίγου πήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets.Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των διαδικτυακών μηνυμάτων και αν αυτά είναι αυθεντικά να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να συνάδουν με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης, ωστόσο προκαλεί απορίες τί οδήγησε το Μαξίμου σε αυτή την αντίδραση ενώ φέρεται να είχε πλήρη εικόνα του διαδικτυακού βίου του κ. Δημήτρη Καμμένου, πριν την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά πληροφορίες, η υπουργοποίηση του βουλευτή Πειραιά ήταν μη διαπραγματεύσιμη απαίτηση του κ. Καμμένου.

Δημήτρης Καμμένος: «Όχι εγώ, οι συνεργάτες μου»

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε», ανέφερε νωρίτερα σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Προσθέτει ότι «όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς». «Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό», αναφέρει επιπλέον στη δήλωσή του ο κ. Δ. Καμμένος καταλήγοντας ως εξής: «Θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».