Ημίθεος ήταν ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός… έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει «καθαρή» νίκη με 2-0 επί του Ηρακλή στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Επιστροφή στις νίκες για τους Αγρινιώτες, επιστροφή στους… μπελάδες για τους Θεσσαλονικείς που δεν κατάφεραν να πάρουν δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα μετά την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας σαφή διάθεση να παίξει επιθετικά και να σκοράρει νωρίς. Στο 4’ ο Μύγας έκανε καλό σουτ, αλλά η άμυνα του Ηρακλή έδιωξε σε κόρνερ. Στο 7ο λεπτό ο Περόνε προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη, ο οποίος ήταν εκτός θέσης, αλλά τελικά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

κέρδισε στο 11ο λεπτό ο «Γηραιός», οι Αγρινιώτες πίεζαν πολύ και τελικά στο 19’ ο Χαντάκιας βγήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Κλέσιο και αυτός έφτασε… φουριόζος μεσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Χουάντερσον κάνοντας το 1-0.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, με τον Παναιτωλικό να γίνεται περισσότερο απειλητικός και τους παίκτες του Ηρακλή να αφήνουν πολλές επιθετικές προσπάθειές τους ημιτελείς δείχνοντας ότι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε σημαντικά προβλήματα ανάπτυξης.

Στο 35ο λεπτό, ο Φερέιρα εκτέλεσε το φάουλ, ο Κούσας πήρε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι σώζοντας τον Χουάντερσον ο οποίος είχε μείνει… άγαλμα.

Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν πρώτα ο Περόνε έβγαλε τον Πασά απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε εξαιρετική επέμβαση και στη συνέχεια και πάλι ο Περόνε πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής προσπάθησε να ανέβει, πήρε κατοχή μπάλας, με τον Παναιτωλικό να στηρίζεται πολύ στις ατομικές προσπάθειες του Ουάρντα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δραστήριος, αλλά χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Κλασικές ευκαιρίες δεν έγιναν πολλές στο δεύτερο μέρος και στο 83ο λεπτό ο Δημήτρης Κυριακίδης έκανε άλλη μια σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Λεοζίνιο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, που ήθελε τους Θεσσαλονικείς να έχουν τον έλεχγο, στο 86′ ο Κλέσιο πέρασε από δεξιά μέσα στην περιοχή και έδωσε ασίστ «πάρε – βάλε» στον Μαρκόβσκι, ο οποίος απλά κλώτσησε τη μπάλα να περάσει τη γραμμή και να κάνει το 2-0.

Στις καθυστερήσεις ο Κλέσιο θα μπορούσε να γρψει το 3-0, έκανε υπέροχη ενέργεια κοντρολάροντας τη μπάλα, αλλά τα χάλασε στο τέλος στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Kυριακίδης, Κούσας, Τομανέ (66’ Μαρκόβσκι), Κλέσιο, Φερέιρα (66΄Καμαβουάκα), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Χαντάκιας, Ουάρντα (76’ Λεντέσμα).

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμάντας, Στάμου (59’ Αγγελόπουλος), Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Περόνε, Πασάς (46’ Λεοζίνιο), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κούρος (80′ Λάμπρου).

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (σύνδεσμος Τρικάλων)

To ταμείο του αγώνα
Ένα γκολ δεν ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, ο Κλέσιο σκόραρε, ο Κούσας είχε δοκάρι, στο δεύτερο μέρος ωστόσο… έπαιξε με τη φωτιά και θα μπορούσε να χάσει το τρίποντο. Από την άλλη, οι παίκτες του Ηρακλή σπατάλησαν τουλάχιστον σαράντα λεπτά για να βρουν ρυθμό και πατήματα, είχαν και αυτοί δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκαν στο δεύτερο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγουν από το Αγρίνιο με βαθμό ή βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκαν το γκολ του Μαρκόβσκι για να σφραγίσουν τη νίκη τους.

Αυτοί που έκριναν το ματς 
Ο Κλέσιο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Αγρίνιο και αυτός που έδωσε… έτοιμο γκολ στον Μαρκόβσκι για το 2-0 του Παναιτωλικού. Μαζί με τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος και… ταλαιπώρησε με τις ενέργειές του τους παίκτες του Ηρακλή ήταν οι κορυφαίοι για τους γηπεδούχους.

Η προετοιμασία των προπονητών 
Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία ο Κυριακίδης, στο κέντρο της άμυνας Κούσας και Μάκος, στις πτέρυγες ο Μύγας με τον Τσοκάνη, κεντρικοί χαφ οι Μάρκος Πάουλο και Χαντάκιας, μεσοεπιθετική τριπλέτα οι Ουάρντα, Φερέρια και Κλέσιο και στην κορυφή ο Τομανέ.

Από την άλλη, ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε 3-5-2 με τους Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη και Στάμου στην άμυνα, Σαραμαντα – Ιντζόγλου – Μοντέιρο – Κούρο – Κυριακίδη στο κέντρο του και μπροστά τους Περόνε και Πασά. Μετά το 60’ η διάταξη άλλαξε σε 4-2-3-1.

Ο έλεγχος των διαιτητών 
Γενικά χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γρατσάνη. Ωστόσο, ο διαιτητής από τα Τρίκαλα χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Περόνε στο 25ο λεπτό. Ο παίκτης του Ηρακλή πάτησε τον Μύγα και θα έπρεπε να δει κάρτα. Είχε ήδη μία από το 21΄και αυτό θα σήμαινε την αποβολή του.